Terrassa presenta en societat el Pla de Desenvolupament Industrial

El tinent d'alcalde Miquel Sàmper va explicar el pla davant del teixit empresarial de la ciutat

Galí, Sàmper i Betriu, en la presentació del Pla de Desenvolupament Industrial.
Galí, Sàmper i Betriu, en la presentació del Pla de Desenvolupament Industrial. | Ajuntament de Terrassa
La Torre
03 de desembre del 2016
El tinent d'alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, va presentar el Pla de Desenvolupament Industrial de Terrassa davant de més d'un centenar de representants del teixit empresarial de la ciutat. L'acte, que va tenir lloc a la seu de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, va comptar amb la benvinguda del president de la Cambra, Marià Galí, i amb la intervenció de la directora general d'Indústria i directora d'ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya, Núria Betriu. 

Durant l'acte, el tinent d'alcalde va declarar que "entre tots i totes hem de fer de Terrassa, una ciutat atractiva que capturi inversió i activitat econòmica i on els projectes d'emprenedoria i innovació tinguin el suport necessari des del seu plantejament inicial. Per això és imprescindible la implicació i concertació de tots els agents de la ciutat, empresaris, agents socials i polítics”. Miquel Sàmper va explicar les línies d'actuació futures i les accions que s'han desenvolupat a data d'avui des de l'aprovació del Pla de Desenvolupament Industrial de Terrassa el passat mes de juny al Ple municipal. Sàmper també va demanar als empresaris "que siguin ambaixadors del nostre territori per fer de Terrassa una ciutat referent i amb prestigi en el món empresarial i dels negocis". 

Per la seva banda, la directora general d'Indústria i d'ACCIÓ va manifestar que "la indústria és una gran transmissora de valors: esforç, superació i emprenedoria. I això ho representa Terrassa". Betriu, que va parlar sobre el Pacte Nacional per a la Indústria impulsat pel govern català, va explicar que "aquest Pacte implica a tots els agents socials i econòmics per crear un model sostenible en el temps basat en la innovació, la internacionalització i el compromís amb el territori. És un pacte de país".

El Pla de Desenvolupament Industrial de Terrassa és una diagnosi del teixit empresarial de la ciutat que permet disposar d'un llistat exhaustiu dels diferents negocis més importants i tenir una imatge del paper actual del sector industrial. En aquest sentit, el Pacte constitueix un document eminentment pràctic que fixa les línies d'actuació i les accions a desenvolupar en els propers anys.