Els Bergants del Campus Terrassa descarreguen el 3 i el 4 de 6 simultanis

Ho han assolit a la seva Diada, a la plaça del Campus, en què han descarregat també el pilar de 5 | Els Ganàpies de la UAB han completat dos castells de set i el 6 de 6

El 4 de 6 i el 3 de 6 simultanis dels Bergants a la seva Diada
El 4 de 6 i el 3 de 6 simultanis dels Bergants a la seva Diada | Alba Puigvert
Joaquim Albalate
02 de desembre del 2016
Actualitzat el 04 de desembre a les 23:21h
Els Bergants del Campus Terrassa han celebrat aquest dijous a la tarda la seva segona diada d'hivern a la plaça del Campus de Terrassa. Els de la camisa verd llima han fet una de les millors actuacions de la seva història, acompanyats de quatre colles, els Emboirats de la Universitat de Vic, els Grillats del Campus Baix Llobregat (Castelldefels), els Ganàpies de la UAB i els Pataquers de la URV (Tarragona).

Els terrassencs han començat la diada amb el 3 de 6 aixecat per sota, un castell que tot just van estrenar la setmana passada a Castelldefels, i que ha patit, però que han sabut defensar. A la segona ronda, els Bergants han optat pel 7 de 6, que només havien fet un cop a la seva història, la passada primavera a la mateixa plaça. El castell ha perdut molt les mides, però els de la camisa verd llima han pogut treballar-lo per a que es descarregués.

El nou repte dels de la camisa verd llima, ha arribat a la tercera ronda. Els Bergants han optat per fer dos castells simultanis, el 3 de 6 i el 4 de 6, quelcom poc habitual per la gran quantitat de gent que es necessita per fer les dues pinyes alhora. Els castells, però, han pujat sense cap mena de problema, i fins i tot les enxanetes s'han sincronitzat per fer les aletes pràcticament alhora. El gran moment de forma dels Bergants s'ha vist també a la ronda de pilars, en què han descarregat un fantàstic pilar de 5, el més matiner de la seva història.

D'altra banda, la diada dels Bergants també ha vist castells de set. Els han fet els Ganàpies de la UAB, que han començat amb un 3 de 7 que ha perdut les mides a terços i quarts, però que han pogut treballar bé. A la segona ronda, i després d'un intent desmuntat, els blau hostessa han descarregat el 4 de 7, que tot i desquadrar-se als quarts no els ha donat gaire problemes. Una de les sorpreses, però, ha arribat a la tercera ronda, amb un castell molt poc habitual, el 6 de 6, una construcció que consisteix en un 4 amb un 2 agafat; una variant de castells com el 5 o el 7, i que, com a curiositat, els mateixos Ganàpies ja havien fet fa uns anys.

Els Emboirats de la UVic han descarregat el 3 de 6, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb pilar, mentre que els Grillats del CBL han començat pel 3 de 6 amb pilar, abans de descarregar un 4 de 5 i un 3 de 6. Per últim, els Pataquers de la URV, molt justos d'efectius, han completat el 3 de 5 net amb pilar - en què la pinya s'ha ajupit perquè el pilar quedés net -, el 2 de 5 i el 4 de 5 net.

LA DIADA: Diada d'hivern dels Bergants del Campus Terrassa
Dijous, 1 de desembre del 2016. Plaça del Campus, Terrassa
Bergants del Campus Terrassa: 3de6s, 7de6, 3de6 i 4de6 sim., P5, 3P4(1c)
Emboirats de la UVic: 3de6, 4de6, 3de6p, 2P4
Grillats del CBL: 3de6p, 4de5, 3de6, 2P4
Ganàpies de la UAB: 3de7, id4de7, 4de7, 6de6, 2P4
Pataquers de la URV: 3de5pn, 2de5, 4de5n, P4
 

L'insòlit 6 de 6 dels Ganàpies de la UAB a Terrassa Foto: Instagram Bergants