El grup de CDC de Rubí tramita l'expulsió de Garcia per «trànsfuga»

Ho fa "pel trencament de les normes del grup en la presa de decisions entrant al govern municipal del PSC-PSOE de forma unilateral"

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 21:15h
El Grup Municipal de Convergència Democràtica a l'Ajuntament de Rubí ha iniciat els tràmits administratius per a l'expulsió del regidor Sergi Garcia, segons ha anunciat la formació en un comunicat. El grup de CDC vol expulsar Garcia "pel trencament de les normes del grup en la presa de decisions entrant al govern municipal del PSC-PSOE de forma unilateral, sense previ acord amb l'altre membre del grup i contra el posicionament i les directrius polítiques adoptades en el sí dels òrgans de partit i del grup municipal".

L'escrit que ha entrat el president del grup de CDC, Víctor Puig, sol·licita que al proper Ple de la corporació es doni compte de l'expulsió del grup municipal de Sergi Garcia, que resta automàticament com a regidor no adscrit a cap grup municipal. Segons el grup de CDC afirma que "una vegada quedi acreditada la condició de regidor no adscrit també quedarà demostrada la condició de trànsfuga del regidor Garcia".

Segons el comunicat del grup convergent, "la finalització d'aquest tràmit pot allargar-se si l'alcaldessa decideix un alentiment del procés administratiu amb dilacions i informes negatius de la Secretària. Si és així, el grup municipal de Convergència Democràtica i el Partit Demòcrata esgotaran totes les vies administratives i legals necessàries perquè s'acrediti que l'alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, ha vulnerat els acords anti-transfuguisme per tal de canviar les majories del Ple establertes democràticament pels electors rubinencs a les eleccions municipals del maig del 2015".

Finalment, el Partit Demòcrata Europeu Català de Rubí manifesta: "L'alcaldessa ja no ens representa com a rubinencs, tampoc institucionalment, per haver creuat les línies de la decència, l'ètica política i del respecte democràtic". El PDECat qualifica que Martínez actua "indignament".