Un concursant de Terrassa guanya l'últim pot de la història d'«El gran dictat»

Roger Batalla guanya més de 21.000 euros

 Òscar Dalmau i el guanyador del pot, el terrassenc Roger Batalla.
Òscar Dalmau i el guanyador del pot, el terrassenc Roger Batalla. | TV3
ACN
01 de desembre del 2016
Actualitzat el 02 de desembre a les 12:29h
El gran dictat ha repartit avui l'últim pot de la seva història. Roger Batalla, actor i traductor de 35 anys i de Terrassa, s'ha endut 21.675 euros, que sumats als diners que tenia acumulats, fan un total de 31.725 euros. Ho ha aconseguit després d'escriure correctament la paraula “gotuvadhya”, un instrument de corda de la família dels llaüts.

El premi és ben merescut, ja que el Roger ha estat moltes vegades a punt d'endur-se'l. El terrassenc s'ha quedat vuit cops a una sola paraula d'escriure correctament les quinze paraules del dictat, començant pel primer programa en què va participar, i en total ha encertat onze vegades la paraula de cinquè nivell. Un altre dels seus grans "enemics" ha estat Albert Pitarch, el concursant amb qui ha compartit disset dictats finals.

Eprograma va anunciar fa poques setmanes que s'acomiadava a finals de desembre coincidint amb les dates nadalenques.  El gran dictat, basat en una idea original del periodista Xavier Bosch i Triacom Audiovisual, es va estrenar l'octubre del 2009 i al llarg d'aquests anys ha tingut una audiència mitjana d'un 11% de quota de pantalla i 200.000 espectadors diaris, amb pics d'audiència que han arribat al 20,5% i 300.000 espectadors. Després de més de 1.200 programes continua sent un dels programes més ben valorats pels espectadors amb un 9,1 al panel GFK.

El format també ha tingut altres versions com El gran gran dictat en què els concursants eren famosos i El petit dictat, amb nens d'entre 11 i 14 anys. El programa, que va ser finalista en els XVII premis Zapping i va rebre el Premi Nacional de Comunicació 2013, ha entregat el pot 11 vegades amb xifres que han arribat a superar els 98.000 euros.