El CN Terrassa organitza el 7è Duatló i Cursa de Muntanya Ciutat de Terrassa

La cita serà el proper diumenge 18 de desembre

El delegat de la secció de triatló, Dani Charles, i la vicepresidenta del CN Terrassa Cristina Rey.
El delegat de la secció de triatló, Dani Charles, i la vicepresidenta del CN Terrassa Cristina Rey. | CN Terrassa
La Torre
30 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:11h
El Club Natació Terrassa, a través de la secció de triatló, organitza el proper diumenge 18 de desembre el 7è Duatló i Cursa de Muntanya Ciutat de Terrassa, prova inclosa en el Circuit Català de Duatló de Muntanya i en la Lliga de Clubs, en el marc del calendari de la Federació Catalana de Triatló. Com la temporada passada, la prova esdevindrà el Campionat de Catalunya de Grups d’Edat. Com en les edicions anteriors, 50 cèntims de l’import de la inscripció de cada participant es destinaran a la Marató de TV3, dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. L’esdeveniment ha estat presentat en roda de premsa aquesta tarda, en un acte que ha comptat amb la presència de la vicepresidenta del club, Cristina Rey, i del delegat de la secció de triatló i membre de la Junta Directiva, Dani Charles.
  
En la intervenció inicial, Rey ha destacat que l’organització d’aquesta setena edició reflecteix "la voluntat del club per treballar en la consolidació d’una nova cita al calendari esportiu de la ciutat". La vicepresidenta ha recordat que les seccions de futbol i bàsquet disposen d’un torneig anual i que, freqüentment, el club acull competicions de natació i waterpolo de primer nivell. "No deixem de dinamitzar la vida esportiva local".
 
Retocs en la ubicació dels boxes i en el recorregut
 
Al seu torn, el delegat de la secció de triatló Dani Charles ha detallat les principals novetats que presentarà la prova enguany. Els boxes s’ubicaran a l’avinguda Lacetània, en una zona asfaltada, en lloc de al Parc de les Nacions Unides per tal de preservar la gespa d’aquest espai. Pel que fa al recorregut, els participants no sortiran directament cap als camps en direcció al Club Egara, sinó que faran una volta circular prèvia per l’avinguda Parlament, Carrer Sabadell i Carrer de l’Estatut. Enguany, només després de la sortida es travessarà la B40. La tornada es farà per sota d’aquesta via per evitar tallar-la i facilitar la fluïdesa del trànsit.
 
Quant al nombre de participants, en el cas del duatló, el màxim s’ha establert en 375. "Esperem arribar-hi enguany, després que l’any passat ens quedéssim per sota degut a la saturació de curses. Aquest any la participació en les duatlons anteriors ha estat prou bona, així que confiem que es mantingui la tendència", ha explicat Charles. En el cas de la cursa de muntanya, el nombre màxim d’inscrits és de 250. "Hem rebaixat la xifra respecte a l’any passat perquè també va afectar-la la saturació". Com a novetat, s’han fixat descomptes per als clubs que facin inscripcions en bloc, d’un 10% (5 i 10 persones), d’un 15% (d’11 a 20 persones) i d’un 20% (més de 20 persones). Hores d’ara, el nombre d’inscrits és de 152 en el duatló i de 106 en la cursa. "Hem obert fa dues setmanes i creiem que anem per bon camí". Tots els inscrits rebran una samarreta tècnica de regal.
 
La Cursa de Muntanya, que arrencarà a les 9.00 del matí, constarà de 10  quilòmetres de recorregut, que es desenvoluparan gairebé íntegrament per un terreny sense asfaltar i que s’endinsarà en el Parc Natural de Sant Llorenç. Al seu torn, el Duatló de Muntanya, que s’iniciarà a les 10.30 hores, estarà format per tres sectors: 6 quilòmetres de cursa a peu, 20 quilòmetres en bicicleta tot terreny fent dues voltes a un circuit establert i 3 quilòmetres finals més de cursa a peu que transcorreran pels camps del voltant de Can Roca.
 
Els serveis per a corredors, dutxes, rentat de bicicletes, etc., se situaran a les instal·lacions del Club Natació Terrassa Pla del Bon Aire. En el Facebook oficial de la prova, es faran diferents sorteigs de material esportiu entre els participants inscrits que interactuïn durant tot el període d’inscripcions. A més, el dia de la prova, hi haurà, com l’any passat, un cafè gentilesa de Cafès Dern tant per als participants com per als acompanyants.
 
Les inscripcions a totes dues curses es poden realitzar a la pàgina web de la Federació Catalana de Triatló. De la mateixa manera, la web http://duatloterrassa.com/ inclou informació detallada de la competició.