La BCT obrirà un espai d'estudi nocturn de l'1 de desembre al 31 de gener

Durant aquest període, s'allargarà l'horari de dilluns a divendres fins a mitjanit, a excepció del període de vacances nadalenques

La Torre
30 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:21h
La Biblioteca Central de Terrassa (BCT) obrirà les seves portes en horari nocturn durant bona part dels mesos de desembre i gener. D'aquesta forma es vol facilitar un espai d'estudi als alumnes que ho necessitin i dotar-los dels recursos necessaris per preparar els seus estudis o exàmens. La Biblioteca Central obrirà en el seu horari habitual (de 10 a 20:30 h), i l'allargarà de les 20:30 h i fins a les 24 h de dilluns a divendres, ampliant-lo així en tres hores i trenta minuts. La BCT aplicarà aquesta ampliació horària des de l'1 al 23 de desembre de 2016, i del 9 al 31 de gener de 2017. L'ampliació horària no afectarà el període de vacances de Nadal, comprès entre el 24 de desembre i el 8 de gener.

Durant aquest temps i horari extra, l'equipament romandrà obert fent les funcions d'aula d'estudi, cobrint així les necessitats dels estudiants en la preparació dels seus estudis o exàmens durant aquest període. Els usuaris disposaran d'una sala de la biblioteca amb connexió wifi

La calendarització s'ha dut a terme després d'analitzar els resultats de l'enquesta iniciada el passat mes de juny entre el col·lectiu d'estudiants, així com els contactes establerts amb el Consell de Joventut, el Consell de la Formació Professional, el Servei d'Educació o la Junta de directors de Zona. L'ampliació de l'horari de la BCT dóna continuïtat a la prova pilot que es va dur a terme l'any passat durant el mes de gener, que va obtenir uns resultats satisfactoris amb prop de 1.500 usuaris al llarg dels dies d'obertura de la biblioteca en horari nocturn. 

L'ampliació de l'horari d'estudi a la Biblioteca Central tindrà continuïtat durant els mesos de maig i juny de l'any vinent, coincidint amb l'època d'exàmens que els estudiants hauran d'afrontar a la primavera. Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Terrassa vol donar resposta a la demanda d'espais d'estudi a la ciutat, especialment durant els períodes d'exàmens. L'obertura de les biblioteques en horari nocturn durant els períodes d'exàmens és una reivindicació històrica a la ciutat.