El centre comercial Terrassa Plaça comença a agafar forma

Les obres avancen a bon ritme, tot i que encara queden uns quants mesos perquè s'inauguri | La Tagliatella i Globo Moda, les últimes incorporacions a la cartera d'operadors

L'estructura d'un dels locals de Terrassa Plaça, que ocuparà Mercadona
L'estructura d'un dels locals de Terrassa Plaça, que ocuparà Mercadona | J. A.
30 de novembre del 2016
Actualitzat el 01 de desembre a les 7:47h
Les obres del centre comercial Terrassa Plaça, promogut per Citygrove i que té previst inaugurar-se l'estiu del 2017 a l'avinguda del Vallès, al sector de Montserrat, avancen a bon ritme, i el futur complex ja comença a agafar forma. La feina de cimentació va acabar el mes d'octubre, i ara l'estructura ja comença a ser visible.

Les últimes incorporacions al projecte són La Tagliatella, que hi obrirà el seu quart restaurant a la ciutat - en tenen un al carrer de la Cisterna, en ple centre, un al carrer de Galileu i un al Parc Vallès -, i la cadena italiana de roba, complements i calçat Globo Moda, que està obrint actualment les seves primeres botigues fora del seu país i tria Terrassa per instal·lar la seva primera botiga a Catalunya. Aquesta botiga tindrà un gimnàs al pis superior, tot i que encara no està clara la marca que portarà.

Aquestes dues empreses se sumen a les que ja estaven anunciades, com Mercadona, Bricomart, Sprinter, Maxcolchón o Kiwoko. Manuel Gonzalo, responsable de projectes de la promotora Citygrove, afirma que "un 75% dels espais estan ja comercialitzats", un fet inusual, però al qual hi ha ajudat "les limitacions que es donen a aquest tipus de projectes", que fa que les empreses responguin ràpid. De fet, només hi ha dos grans locals comercials per omplir, i dos més de restauració.

Gonzalo ha afirmat que el centre comercial estarà perfectament integrat a la ciutat, especialment amb els requeriments del conveni que han signat amb l'Ajuntament. A més de dues noves parades d'autobús, que finançarà Citygrove, el complex està dissenyat perquè connecti les quatre bandes, tant l'avinguda de les Nacions, com l'avinguda del Vallès, amb el centre comercial Eroski i el parc infantil que hi ha just al darrere.

El centre comercial serà totalment permeable per als vianants i les bicicletes, que permetrà, segons Gonzalo, que el barri de Torre-sana estigui connectat amb la resta de la ciutat i no quedi aïllat, com ho feia fins ara amb el terreny que ocuparà Terrassa Plaça.

"Una arquitectura moderna, contemporània i duradora".

El complex d'edificis està dissenyat per L35 arquitectes, una firma barcelonina responsable d'altres centres comercials com el de les Glòries o La Maquinista. Eduardo Simarro, un dels arquitectes, afirma que el principal objectiu és que el parc comercial "tingui una arquitectura moderna, contemporània i duradora", que no passi de moda i que estigui integrada a la ciutat.

El disseny prioritza la integració a la trama urbana i l'accessibilitat, i aprofita el desnivell d'uns sis metres que hi ha entre el carrer de Navarra i el de Cantàbria per fer un aparcament obert, però que alhora estarà sota dels edificis principals. Per salvar el desnivell, hi haurà tot un seguit d'ascensors i rampes mecàniques.

Els veïns, "permanentment informats"

Sobre les queixes i l'escepticisme que havia generat el projecte entre els veïns, Manuel Gonzalo ha afirmat que l'empresa està informant "permanentment" les diferents plataformes veïnals amb reunions periòdiques de cada avenç i cada passa que es dóna en la construcció del centre comercial.

A més, Citygrove s'ha posat en contacte amb Foment de Terrassa per canalitzar la futura demanda de mà d'obra, i volen posar en marxa diverses iniciatives per apropar la marca Terrassa Plaça a la ciutat, com ara patrocinar un equip esportiu o la Mitja Marató.
 

El lloc on estarà el local de Bricomart, en obres Foto: Joaquim Albalate

 

Així serà el centre comercial Terrassa Plaça Foto: Citygrove