«Línia, color i força», a l'exposició de Rosa Torres al Centre Cultural Terrassa

L'espai La Galeria acull una mostra de la pintora valenciana

La Torre
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 9:08h
L'espai La Galeria del Centre Cultural Terrassa acull aquest dijous a les set de la tarda la inauguració de l'exposició individual de l'artista Rosa Torres, amb les seves pintures recents. L'exposició està organitzada per l'Espai G d'Art, i l'acte comptarà amb la presència del crític Francesc Miralles, que presentarà l'obra de l'artista.

L'exposició, que estarà oberta fins el 26 de desembre, es podrà visitar durant l'horari d'obertura del Centre Cultural.

Rosa Torres és una reconeguda artista que va estudiar Belles Arts a l'Escola de Sant Carles de València, entrant en contacte amb les avantguardes valencianes de finals dels anys seixanta. Va ser en aquesta època quan va conèixer l'Equip Crònica, amb qui va col·laborar-hi durant molts anys.

Segons el crític Francesc Miralles, en l'obra de Rosa Torres la força de les línies que estableixen de manera sintètica el tema de la composició té tanta força que no és estrany que ens quedem en elles. Tots hem recorregut la seva geografia d’immediatesa en els paisatges viscuts i la seva geografia cultural dels quadres històrics analitzats. Tots hem resseguit les enèrgiques línies negres que marquen el ritme compositiu, que s’apropen a una dansa, a un ballet, a una fuga musical.

Però amb freqüència, no es valora amb tota la seva importància el valor del seu color, que ens impacte en el primer moment però al qual no li acabem de donar la seva transcendència. Perquè el color no dóna sentit a l’obra de Rosa Torres, sinó que el color és l’obra. L’artista valenciana desenvolupa una autèntica revolució en l’ús del color. Sense seguir cap teoria prèvia, ens dóna un repertori profund de les possibilitats i relacions que les gammes de color ens poden oferir. És aquí on Rosa Torres es consolida com una de les pintores més singulars i revolucionàries que tenim.

D'altra banda, la galeria de l'Espai G d'Art, al carrer de la Palla, continua acollint l'exposició "Silencis, peces pel palmell de la mà", d'escultures d'Ángel Camino, fins el dia 10 de desembre.