La «M» de McDonald's ja llueix a la rambleta del Pare Alegre de Terrassa

El que serà el quart establiment de la cadena de menjar ràpid a la ciutat ja té estructura, logotip i segurament estarà llest per obrir abans que acabi l'any

El futur McDonald's de la rambleta del Pare Alegre de Terrassa
El futur McDonald's de la rambleta del Pare Alegre de Terrassa | Joaquim Albalate
Joaquim Albalate
30 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:10h
El nou restaurant de la multinacional McDonald's al centre de Terrassa ja comença a agafar forma. Des d'aquest passat cap de setmana, l'estructura del futur establiment, construïda en poques setmanes, ja llueix els famosos "arcs daurats", la característica M, el logotip de la coneguda cadena de menjar ràpid.

La nova hamburgueseria estarà situada a la rambleta del Pare Alegre, a tocar de la plaça del Doré, i molt més al centre que els altres tres establiments de la marca a la ciutat: al Parc Vallès i als centres comercials Carrefour i Eroski.

El nou McDonald's, que serà el quart de la ciutat i el número 88 de Catalunya, inclourà amb tota seguretat serveis com la finestreta per demanar des del cotxe -el popular McAuto- o novetats que ha incorporat la cadena en els últims anys, com el quiosc d'autocomanda o, amb molta probabilitat, el servei a taula com el dels restaurants convencionals. Tot i que La Torre no ha pogut confirmar la data exacta d'obertura, està previst que obri les seves portes abans que acabi l'any.

La propera obertura de la nova hamburgueseria a Terrassa no ha estat, però, ben rebuda per tothom. La CUP va demanar, quan es va saber que s'obriria el restaurant, que s'aturés amb mesures urbanístiques, i també va criticar que aquest tipus d'establiments i d'empreses guanyin pes a l'economia terrassenca.

Terrassa en Comú, per la seva banda, tampoc van rebre amb els braços oberts l'establiment. Entre d'altres, els comuns lamentaven que aquest tipus d'establiments fomenti l'ús del cotxe, en un lloc que ja està prou saturat, i que, a més, provoca més pol·lució.

A més, també es va crear una campanya de recollida de signatures a Change.org fa poc més d'un mes, tot i que sense gaire èxit: a hores d'ara, acumula 320 signatures.

La transformació de la fàbrica Segura en un McDonald's, en pocs mesos

Les obres per construir el nou restaurant van començar al juny amb la demolició de gran part de l'antiga Fàbrica Segura, un edifici en desús des de feia uns quants anys que ocupava la cantonada de la rambleta del Pare Alegre amb el carrer del Pintor Fortuny, a pocs metres de la rotonda del Doré i en un lloc estratègic, com és l'entrada al centre de Terrassa per la C-16 i la C-58, molt a prop del centre històric i davant de l'estació d'autobusos.

El passat mes de juny van començar els treballs d'enderrocament a gran part de l'edifici, que aviat van quedar coberts per una lona blava. La feina de desenrunament va durar mesos, i a mitjans d'octubre es va començar a instal·lar l'estructura prefabricada que acollirà el restaurant.

De fet, l'estructura bàsica està pràcticament acabada i ja s'hi han instal·lat els rètols de McDonald's, tot i que encara falta feina per fer a nivell d'instal·lacions i a l'interior de l'edifici.
 

L'antiga fàbrica Segura, a la Rambleta del Pare Alegre. Foto: POUM
 

Façana de la desapareguda fàbrica Segura, on s'està instal·lant el McDonald's. Foto: POUM
 

Obres de construcció de McDonald's, fa unes setmanes. Foto: POUM