ERC reclama al Senat la finalització de les obres de la B-40

Fa quatre anys que s'haurien d'haver acabat les obres del tram entre Viladecavalls i Abrera

Redacció
28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:42h
El tram del Quart Cinturó entre Viladecavalls i Terrassa fa anys que funciona
El tram del Quart Cinturó entre Viladecavalls i Terrassa fa anys que funciona | ACN
La senadora d'ERC Mirella Cortès ha presentat una bateria de preguntes a la cambra espanyola reclamant al Govern espanyol el re-inici de les obres del tram de la B-40 entre Terrassa i Abrera i la seva connexió amb l'autopista C-16. En concret, sol·licita quina és la previsió del Ministerio de Fomento per recuperar les obres, així com la dotació pressupostària per a l'any 2017 i el termini per finalitzar-les.

La senadora de Sallent argumenta que finalitzar aquestes obres és de vital importància per a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès ja que permetria l'enllaç ràpid amb el Baix Llobregat, l'aeroport, el port i també amb l'autopista AP-7, gràcies a la connexió entre la C-16 i l'A-2. Esdevindria, d'aquesta manera, en una alternativa ràpida i segura a la C-55 per accedir a Barcelona i al sud del país, i a la que caldria complementar amb l'ampliació de les bonificacions actuals de la C-16 sense oblidar el reclam de la total gratuïtat d'aquesta.

Cortès recorda que les obres d'aquest tram -de tan sols 6,1km- es van iniciar el 2010 i que estava previst finalitzar-les el 2012. A dia d'avui, però, encara estan per acabar i, malgrat les repetides promeses del Govern espanyol, el tram segueix sent inoperatiu i no sembla que formi part de les seves prioritats. En aquest sentit, ERC denuncia que Catalunya pateix una desatenció constant i permanent pel que fa a la xarxa de carreteres que són de titularitat de l'Estat espanyol i que aquestes requereixen una actuació urgent.