Condemnat a dos anys de presó per abusar d'una menor de 17 anys

L'acusat, veí de Terrassa, evitarà l'ingrés penitenciari perquè no té antecedents penals

Estefania Escolà
28 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:07h
Els jutjats de Manresa, on ha estat jutjat l'autor dels abusos.
Els jutjats de Manresa, on ha estat jutjat l'autor dels abusos. | Mar Martí
El Jutjat Penal 2 de Manresa ha condemnat un home de Terrassa per abusar sexualment d'una menor a Sant Fruitós de Bages. Els fets van tenir lloc l'any 2015, quan la jove tenia 17 anys, i es van repetir en diverses ocasions. Segons l'escrit del fiscal, l'acusat que, per motius econòmics, convivia amb la menor i la seva mare -amb qui li unia una amistat-, aprofitava l'absència de la dona per abusar sexualment de la noia. El ministeri fiscal assegura que l'home tocava el pit i el cul de la jove, i li posava les seves mans a sobre dels seus genitals. Aquest dilluns s'ha celebrat la vista de conformitat en què l'home ha reconegut els fets. La jutgessa l'ha condemnat a una pena de presó de dos anys, a més de la prohibició d'apropar-se a la víctima durant tres anys. A més, haurà d'indemnitzar la menor amb la quantitat de 2.500 euros. L'home evitarà entrar a la presó perquè no té antecedents penals.

L'escrit del fiscal apunta que l'home, veí de Terrassa, hauria abusat sexualment de la jove, com a mínim, en cinc ocasions. El primer cop va ser a principis del 2015, quan l'home encara no convivia amb la víctima i la seva mare. Segons l'escrit del ministeri, l'acusat hauria aprofitat una nit en què van compartir habitació per tocar-li el pit per sota de la roba, i el cul per sobre la roba, refregant-s'hi "malgrat els continuats precs de la jove perquè s'aturés", i fins que l'home va acabar masturbant-se i cridant de plaer davant de la menor. 

Després, per motius econòmics, l'acusat hauria anat a conviure amb la jove i la seva mare a Sant Fruitós de Bages, i allà, aprofitant l'absència de la mare, com a mínim en quatre ocasions, s'hauria posat dins del llit de la menor tocant-li els pits i el cul i apropant el seu cos contra el de la jove, "malgrat els precs de la menor perquè s'aturés". El fiscal considera que l'home s'hauria aprofitat de l'edat de la menor, i de l'estreta relació que els unia, ja que representava una figura paterna per a la jove. 

En la vista de conformitat que s'ha celebrat aquest dilluns, l'home ha reconegut els fets, i la fiscalia ha rebaixat la petició de tres a dos anys de presó. Finalment, l'acusat ha estat condemnat a la pena de dos anys de presó per un delicte d'abús sexual continuat. A més, li han prohibit apropar-se a una distància inferior a 1.000 metres de la jove. L'home també haurà d'indemnitzar la noia amb la quantitat de 2.500 euros.