Vacarisses s'adhereix al pla comarcal de polítiques d'igualtat

El Ple d'aquest dijous s'ha centrat en la lluita contra la violència envers les dones

La Torre
26 de novembre del 2016
El ple celebrat aquest dijous a l'Ajuntament de Vacarisses va estar protagonitzat per les polítiques de gènere, coincidint amb la commemoració del Dia internacional per l'eliminació de la violència envers les dones. El consistori va adherir-se, unànimement, al II Pla de Polítiques de Gènere del Consell Comarcal del Vallès Occidental, per al període 2016-2019. El nou pla, actualitzat segons les noves normatives i els canvis en la realitat social de la comarca i el país, pretén ser una eina que orienti les accions en matèria de polítiques de gènere. L'alcalde de Vacarisses i regidor de Polítiques d'Igualtat, Antoni Masana, va destacar-ne la transversalitat i va assenyalar que, al municipi, ja s'apliquen alguns punts del pla, com l'atenció psicològica a víctimes de la violència masclista.

En la mateixa línia, el darrer punt de l'ordre del dia va ser el manifest institucional del Dia internacional per l'eliminació de la violència envers les dones. Un any més, es va voler palesar que "els drets de les dones són drets humans i el fet de vulnerar-los, més enllà de la irracionalitat, la injustícia i la crueltat, significa una manca de reconeixement de l'autoritat i la llibertat de les dones". Per això, "és necessari que sumem voluntats i els sabers del moviments feministes i grups de dones, i que comptem amb la implicació de tota la ciutadania, que, a través d'accions col·lectives i individuals, actuï per eradicar aquesta xacra social". La lectura del manifest es va cloure amb una frase de la vocalista Nina Simone: "La llibertat per a mi és no tenir por".

Modificacions de crèdit per a millores al municipi

La regidora d'Hisenda, Mariana Ríos, va proposar modificacions de crèdit per finançar, amb el romanent líquid de Tresoreria, un seguit de despeses, que sumen 254.414 euros. D'una banda, l'amortització anticipada d'operacions d'endeutament a llarg termini, per complir la Llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera; el pagament a terminis de la paga extra del personal de l'ajuntament, que l'Estat va eliminar al 2012, i la regularització del cànon de l'Agència Catalana de l'Aigua de l'exercici 2015. D'altra banda, aquesta modificació de crèdit va destinada a la inversió que, amb caràcter d'urgència, es va realitzar aquest estiu per fer front a la crisi de l'aigua, en la prospecció de pous i la substitució d'equips i instal·lacions necessàries per al manteniment de la xarxa de distribució. També per a millores sostenibles a la piscina municipal i per renovar equips i aplicacions informàtiques que han quedat obsoletes. La proposta va tirar endavant, però sense el suport de l'oposició. UIPV va votar-hi en contra per considerar que "algunes despeses s'haurien d'haver consignat abans", mentre que Veïns per Vacarisses va abstenir-se per no estar d'acord amb totes les despeses i perquè "el romanent quedarà pràcticament exhaurit".

Cessió d'un local a l'AVV de La Carena Llarga

En canvi, el ple va ser unànime en la cessió d'una parcel·la municipal per destinar-la com a local per a les activitats de l'Associació de Veïns de La Carena Llarga. L'edifici que alberga té una superfície de 121 metres quadrats i està situat al carrer Fonts de Torreblanca. Un cop transcorregut el període d’informació pública, l’associació veïnal podrà disposar de la seu durant un termini de 10 anys.