Víctor Puig, del PDECat Rubí: «Estem davant d'un clar cas de transfuguisme»

Puig acusa Sergi Garcia d'entrar al govern per diners i es queixa del seu comportament dins del grup municipal | També lamenta que l'alcaldessa "no tingués la decència d'informar-nos"

Víctor Puig, portaveu del PDECat a Rubí
Víctor Puig, portaveu del PDECat a Rubí | victorpuig.cat
Joaquim Albalate
25 de novembre del 2016
Actualitzat el 30 de novembre a les 20:21h
El portaveu del grup municipal de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Rubí, Víctor Puig, ha lamentat el "cas claríssim de transfuguisme polític" de Sergi Garcia, que ha passat a formar part del govern municipal amb el PSC.

Puig ha afirmat en declaracions a La Torre que "l'alcaldessa de Rubí ha vist que els vots dels ciutadans no li servien per fer front a una moció de censura i ha anat a l'última de les coses que hauria de fer, que és comprar un adversari polític".

El portaveu nacionalista ha explicat que les relacions amb Garcia dins del partit havien estat complicades. De fet, Sergi Garcia havia estat regidor del partit independent Alternativa Ciutadana de Rubí. Unió Democràtica el va incorporar a les seves llistes el 2011, i el 2015 se'n va donar de baixa per entrar a l'escissió independentista, Demòcrates de Catalunya.

En produir-se el trencament de Convergència i Unió, diu Puig, Garcia va dir que no tornaria a anar a les assemblees de CDC perquè ja no formava part del partit, i això va fer que el dia a dia del grup municipal, que va passar a estar format per Puig i per Garcia com a independent, fos difícil.

Víctor Puig explica que fa poc el PSC li va fer una oferta perquè CiU entrés al govern, que va rebutjar. El portaveu del PDECat ho va comentar amb el seu company de grup, a qui també va fer arribar la proposta de moció de censura al govern. Tot i això, mentre la oposició debatia si tiraven endavant la moció, Garcia va negociar per la seva banda, diu Puig.

De fet, el PDECat es va assabentar del que passava quan va veure que hi havia un punt de delegació de poders a l'ordre del dia del ple, i ho van confirmar quan, un quart d'hora abans del ple, ho van publicar els mitjans. El portaveu dels demòcrates es queixa no només que Garcia no digués res, sinó de que l'alcaldessa "no tingués la decència d'informar-nos" del que s'estava covant.

Puig afirma que Garcia ha fet aquest canvi pels diners, perquè cobrarà 40.000 euros l'any per treballar mitja jornada, fet que li permetrà compatibilitzar-ho amb la seva feina com a professor d'institut. "És a dir, que cobrarà 3.500 euros al mes per no fer res", ha sentenciat Puig.

Víctor Puig també s'ha queixat que l'Ajuntament de Rubí hagi dit, a través de les seves vies de comunicació, que el regidor que entrava al govern era del PDECat, "quan no pot ser-ho perquè no ens van deixar canviar el nom del grup municipal" i, en tot cas, Garcia no milita al partit.