El Gremi de la Construcció del Vallès atorga la insígnia d'honor a Mercè Conesa

La Junta Directiva ha valorat la receptivitat i visió positiva de l'actual alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, que va ser tinent d'alcalde de Territori entre el 2003 i el 2010

Conesa, amb els representants del Gremi de la Construcció.
Conesa, amb els representants del Gremi de la Construcció. | Cecot
La Torre
25 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:36h
El president del Gremi de la Construcció del Vallès, Toni Palet, ha lliurat la insígnia d’honor que atorga la Junta Directiva, aMercè Conesa, actual alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona. La Junta del Gremi ha considerat part de la trajectòria i de la tasca professional que ha desenvolupat Conesa però també la seva implicació personal i predisposició a conèixer i entendre l’activitat del col·lectiu empresarial representat pel Gremi i fer-lo partícip d’un plantejament urbanístic vinculat amb el medi ambient i sota criteris de sostenibilitat.
 
Des de la Junta han volgut posar en valor tant aquesta aposta de ciutat de la Mercè Conesa com la seva receptivitat i particular visió, sempre positiva, davant dels reptes plantejats pel col·lectiu constructor durant la seva etapa com a Tinent d’Alcalde de Territori entre el 2003 i el 2010.
 
L’acte de lliurament ha tingut lloc aquest migdia a la seu del Gremi i han assistit nombrosos membres de la seva Junta Directiva, així com el secretari general de la patronal Cecot, David Garrofé; el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Damià Calvet i el cap de Gabinet de l’alcaldia, Ramon Luque.
 
Més enllà de recordar que Conesa és llicenciada en Dret i Màster en Dret i Gestió Pública, i en Lideratge i innovació en polítiques públiques, el Gremi creu important dir que aquestes formacions conjuguen amb la seva manera de plantejar solucions per als reptes actuals i en la forma com aplica les relacions institucionals. Palet ha expressat, durant l’acte de lliurament que “una de les qualitats que li reconeixem des del Gremi és la seva capacitat d’haver fet una amalgama que compactés: una visió de progrés, la necessitat de mantenir el nivell de benestar social de la ciutat i fer-ho sota criteris mediambientals i de sostenibilitat”.
 
Avui dia Sant Cugat és la ciutat de Catalunya amb la major renda familiar neta; on els pressupostos són participatius; on la mitjana de pagament a proveïdors és inferior als 30 dies estipulats per la Llei de Morositat; una ciutat reconeguda públicament en termes de mobilitat sostenible, de transparència, i de model de gestió urbanística. “És cert que algun dels models ja comencessin a definir-se abans del 2010, amb el seu predecessor, Lluís Recoder. Però la veritat és que, des del 2011 i fins l’actualitat, la Mercè ha sabut donar recorregut a iniciatives embrionàries i consolidar-les en un model de ciutat basat en el binomi progrés-sostenibilitat que és referent per altres ciutats”, ha afirmat el president del Gremi de la Construcció, qui també ha recordat la interlocució personal de Mercè Conesa en les reunions de treball sota el marc del Fòrum per al futur de la construcció al Vallès, on hi havia presidents dels gremis comarcals del sector, els representants de les Cambres de Comerç de Terrassa i Sabadell, de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació Catalana de Municipis entre d’altres.
 
En totes les reunions que va mantenir com a responsable de Territori, la Junta Directiva afirma que Conesa va demostrar una gran capacitat de lideratge participatiu que després ha anat demostrant en el dia a dia des que és alcaldessa.
 
Palet ha finalitzat reconeixent que Mercè Conesa “és una persona que facilita que les coses passin i aquesta és una qualitat a l’hora de gestionar i de dirigir, que no tothom té. Ella sí. Ella té aquesta manera de liderar, cercant la participació de tots els implicats, per aconseguir el màxim de consensos”.
 
Per la seva part, Conesa ha agraït el reconeixement del Gremi i ha destacat el compromís del col·lectiu empresarial amb la societat i el paper actiu en la millora de la qualitat en els projectes però també en la construcció d’habitatges de major qualitat, més sostenibles i tenint en compte criteris mediambientals, de cara a la ciutadania. L’alcaldessa de Sant Cugat ha expressat la necessitat que les administracions utilitzin criteris com la qualitat, les garanties o la solvència de les empreses proveïdores a l’hora de realitzar compra pública de serveis o productes. Segons Conesa hi ha hagut certes licitacions on s’han primat projectes a la baixa que posteriorment s’han vist incrementats, amb la conseqüent repercussió en l’entorn i la ciutadania, per no haver tingut en compte altres factors en la valoració final.