Un trànsfuga de CiU permet al PSC mantenir el govern de Rubí

El regidor Sergi Garcia, que havia anat a les llistes nacionalistes com a independent, cobrarà, a mitja jornada, 40.000 euros anuals | El PDECat, que ara es queda amb un sol regidor, estava en negociacions amb altres grups de la oposició per una possible moció de censura contra el govern municipal del PSC, PP i C's

El regidor de Rubí Sergi Garcia
El regidor de Rubí Sergi Garcia | CiU Rubí
Redacció
25 de novembre del 2016
Actualitzat el 30 de novembre a les 20:20h
La situació política de bloqueig que vivia Rubí en els últims mesos s'ha desfet aquest dijous en un ple molt tens, i en què un dels dos regidors de la llista de CiU, Sergi Garcia, ha entrat a formar part del govern municipal. El bloqueig estava provocat pels partits d'esquerres a la oposició (ERC, Alternativa d'Unitat Popular, ICV, el PDECat i Veïns per Rubí), que tenien majoria i s'estaven plantejant una moció de censura contra el govern en minoria, en mans del PSC i amb el suport puntual de PP i Ciutadans.

Segons publica Rubitv.cat, Sergi Garcia, entrarà a formar part del cartipàs municipal com a responsable d'orientació, formació i inserció laboral i de Salut Pública. El portaveu del PDECat, Víctor Puig, afirma que desconeixia el pacte i ha titllat el cas de transfuguisme. El PDECat s'ha afanyat a afirmar que la seva formació no té cap vinculació amb el regidor, que va anar "com a independent" a les llistes de la federació nacionalista, que encara existia, a les municipals de maig de 2015. Segons la formació Garcia havia estat militant d'Unió (d'aquí la seva presència a les llistes) i ara ho seria de Demòcrates, la formació nascuda ara fa un any a partir d'una escissió democristiana.

Garcia cobrarà, segons apunten diversos mitjans, 40.000 euros anuals pel seu càrrec, a mitja jornada, mentre que l'alcaldessa en cobra 55.000 per la seva dedicació a jornada completa. Es dóna el cas, a més, que aquest mateix edil ja havia canviat de partit el 2011, quan formava part d'Alternativa Ciutadana de Rubí. En aquell moment, va fer-ho perquè el codi ètic de la seva formació no el deixava presentar-se a unes noves eleccions, i va "fitxar" per Convergència i Unió, de la qual va ser regidor des de l'octubre del 2012 fins el maig del 2015, i, des de les últimes eleccions municipals, ha estat dins del grup convergent com a independent. 

La Torre ha intentat contactar amb el regidor perquè donés la seva visió dels fets, però fonts de l'Ajuntament de Rubí han assegurat que no està previst que concedeixi entrevistes ni faci declaracions de cap tipus.