La patronal Cecot veu bé limitar els pagaments en efectiu a mil euros

Enric Rius, assessor financer de la Cecot, creu que la mesura ajudarà a lluitar contra l'economia submergida

Redacció
01 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:52h
La patronal egarenca Cecot veu amb bons ulls la restricció en el pagament en metàl·lic aprovada pel Ministeri d'Hisenda, que passarà dels 2.500 euros als 1.000 euros i que evitarà que les factures al comptat superiors a aquest import de mil euros siguin deduïbles en l'IRPF o en l'impost de societats. 

Per Enric Rius, assessors financer de la Cecot, "en un món globalitzat i digitalitzat com el nostre, entenem que el pagament en efectiu s'ha de reduir al màxim", a part de considerar que "és una forma efectiva de lluitar contra l'economia submergida del país" que  suposa un "frau fiscal majúscul i la competència deslleial" entre les empreses. Així doncs, la patronal Cecot "es felicita per la proposta i desitja que acabi tirant endavant".

No és la primera vegada que la patronal Cecot demana limitar els pagaments efectius rebaixant el límit actual de 2.500 euros per transacció. La patronal catalana inclou aquest punt en la seva proposta de reforma fiscal que inclou mesures per limitar l'economia submergida i afavorir l'harmonització fiscal així com millores en la llei general tributària, la hisenda municipal i les tributacions directes i indirectes.