reconeixement

Miquel Farré i Mallofré serà guardonat com a Músic de l'Any a Terrassa

El prestigiós pianista ha destacat per la divulgació de l'obra de Frederic Mompou i per la seva aportació a la pedagogia del piano

per La Torre , 25 de novembre de 2016 a les 08:20 |
El pianista terrassenc Miquel Farré i Mallofré. | ENFOC Musical
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El prestigiós pianista terrassenc Miquel Farré i Mallofré, de 80 anys, ha estat nomenat Músic de l'Any a Terrassa d'aquest 2016, en reconeixement a la seva tasca concertística internacional i la divulgació de l'obra de Frederic Mompou, així com per la seva transcendental aportació a la pedagogia del piano. El guardó, concedit per ENFOC Musical de Terrassa, li serà lliurat el mes de juny de 2017 dins dels actes de commemoració del Dia Internacional de la Música.

Miquel Farré, nascut a Terrassa el 23 de febrer de 1936, és un dels pianistes actuals de més prestigi de la seva generació. De la seva forma de tocar el piano destaca la força temperamental, el poder comunicatiu i la musicalitat. Farré va ser alumne de grans músics com Tomàs Buxó, Sofia Puche, Pierre Sancan, Stefan Askenasse i Wilhem Kempff.


Amb només 18 anys, va guanyar el Primer Premi al Concurs Internacional de Música Maria Canals, i posteriorment, ha estat guardonat amb les màximes distincions del Conservatori Superior de Música de Barcelona: Premi Extraordinari, Premi d'Honor de virtuosisme i el Premi Onía Farga. En la seva trajectòria cal destacar les seves actuacions amb orquestra i en recitals per Europa i Estats Units, així com col·laboracions en música de cambra amb importants talents del panorama musical.

Al marge de l'àmbit musical, Miquel Farré i Mallofré també va destacar com a jugador d'escacs, arribant al nivell de Mestre Internacional. Amb el Club d'Escacs Terrassa va aconseguir el tercer lloc al Mundial Juvenil de 1955.

 

Participació