Desmantellen una xarxa de distribució de cocaïna amb una seu a Terrassa

Les detencions, deu en total, s'han fet també a Cornellà i Barcelona | El líder de la trama portava un tren de vida elevat i blanquejava els diners comprant immobles a la República Dominicana i l'estat espanyol

Entre el material decomissat per la Policia hi ha més de deu quilos de cocaïna i 40.000 euros en efectiu
Entre el material decomissat per la Policia hi ha més de deu quilos de cocaïna i 40.000 euros en efectiu | CNP
La Torre
24 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:21h
La Policia Nacional ha desmantellat una xarxa de distribució de cocaïna que operava a l'àrea metropolitana de Barcelona, amb tres branques: una a Terrassa, una a Cornellà i l'altra a la mateixa ciutat de Barcelona, on la droga s'adulterava en un laboratori abans de subministrar-la als camells. Amb els beneficis econòmics, el màxim responsable de la trama portava un nivell de vida molt elevat i comprava immobles a l'estat espanyol i a la República Dominicana.

Deu persones han estat detingudes durant els deu registres que s'han practicat, en què s'han decomissat deu quilos i mig de cocaïna, set de substàncies per rebaixar la puresa de la droga, dues armes de foc i diverses eines, a més de dos quilos d'haixix i marihuana, 19 telèfons mòbils, cinc cotxes i 40.000 euros en metàl·lic.

L'operació policial va començar fa nou mesos, amb investigacions a diversos venedors de droga a poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona. La policia va descobrir que formaven part d'un grup perfectament organitzat, dirigit per un home de nacionalitat dominicana, i en què cada persona tenia una funció concreta dins d'un àmbit territorial.
 
Els beneficis, invertits en propietats immobiliàries

Tots els beneficis econòmics els gestionava el màxim responsable, que, amb la seva parella, portava un nivell elevat de vida, tot i que, oficialment, no tenia ingressos ni feina. Els diners eren enviats a la República Dominicana a través d'empreses especialitzades, i allà els recollien persones de la seva confiança. Així, adquiria immobles als dos països per blanquejar els capitals.

Als deu detinguts se'ls imputen delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública i emblanquiment de diners, i han estat posats a disposició de l'autoritat judicial. Cinc han entrat en presó provisional, i els altres cinc han quedat en llibertat amb càrrecs.
 
La operació l'han desenvolupat agents de la UDEF de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona i el Grup I de Policia Judicial de la Comissaria Territorial de Cornellà de Llobregat.

La Policia Nacional ha compartit algunes imatges d'un dels registres practicats:


 

Els detinguts distribuïen la droga amagada, com amb aquest paraigua Foto: CNP