concert participatiu

El Centre Cultural Terrassa acull tres concerts del «Rèquiem» de Mozart

Terrassa Ciutat Coral presenta aquest cap de setmana una sèrie de concerts participatius amb més de 200 cantaires sobre l'escenari

per La Torre , 25 de novembre de 2016 a les 13:20 |
Mozart.
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre Cultural Terrassa acull aquest cap de setmana tres concerts del Rèquiem de Mozart, de la mà de Terrassa Ciutat Coral. Es tracta d'un concert participatiu amb més de 200 cantaires dalt de l’escenari acompanyats de l’orquestra Oh!rquestra, formada per exalumnes i professors del Conservatori de Terrassa. L’interès que ha despertat el ​Rèquiem ha fet que s’exhauríssin ràpidament les entrades de les dues funcions previstes i l’organització va decidir obrir una tercera funció el diumenge 27 de novembre a les 12h per satisfer l’alta demanda.

Després de l’èxit musical, participatiu i de públic de la primera edició, amb Carmina Burana de Carl Orff, en aquesta segona edició del projecte "Participa amb el Cor", Terrassa Ciutat Coral ha optat pel Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart. El Rèquiem de Mozart és una gran oportunitat per als cantaires de cantar una obra de gran format, amb orquestra i solistes, a l’abast de poques corals en solitari. D’aquí, el sentit de construir un cor participatiu.


El cor participatiu és una formació composta per 170 cantaires (d’entre 17 i 90 anys), majoritàriament terrassencs, però també del Vallès, Barcelona, Bages i Osona. Durant dos mesos i mig han preparat amb molta il·lusió aquesta obra emblemàtica, sota la direcció d’Oriol Castanyer, director de la Coral Sant Jordi de Barcelona, i el Cor Aglepta i el Cor Infantil de Sant Cugat del Vallès. Com en l’edició anterior, també l’acompanyen el cor infantil, format pel Cor Vine de l’entitat coral Nova Ègara de Terrassa, el Cor Infantil de l’Escola Municipal de Música de Sant Joan de Vilatorrada, a més de tots aquells nensi nenes que s’hi han volgut afegir.

Tots ells estan preparats per Jaume Sala, Núria Checa i Belén Barnaus. El conjunt instrumental està configurat per Oh!rquestra, l’orquestra d’exalumnes del Conservatori de Terrassa, ampliada amb professors del mateix Conservatori i de l’ESMUC, que ha preparat l’obra sota la batuta del director i professor Jordi Montoliu. També ens acompanya Joan Casals, músic i organista terrassenc, amb l’orgue positiu.


També compten amb un grup de solistes: les terrassenques Maria Teresa Vert, soprano, i Anna Alàs, mezzosoprano; el pianista i director de cors Pablo Larraz, tenor, i el gironí Xavier Mendoza, baríton.

Tots ells s’agrupen sota la direcció del terrassenc Jordi Casals i Ibáñez, director de cors i orquestra, i professor universitari a Viena.

Fitxa Artística

Cor participatiu adult (SATB), amb 190 cantaires.
Director preparador: Oriol Castanyer. Co-director preparador: Lluís Yera.
Cor participatiu infantil, amb 45 cantaires. Director preparador: Jaume Sala.
Pianistes preparadors: Dani Garcia i Jesús Silvestre.
Orquestra amb 35 músics: Oh!rquestra – Orquestra d’ex-alumnes del Conservatori de Terrassa, ampliada amb professors del Conservatori de Terrassa.
Director: Jordi Montoliu.
Lletra de les cançons infantils: Antoni Perarnau, poeta terrassenc.
Música de les cançons infantils: Xavier Pastrana, músic tarragoní.
Solistes: Maria Teresa Vert, soprano. Anna Alàs, mezzosoprano. Pablo Larraz, tenor (pendent de confirmar). Xavier Mendoza, baix.
Orgue positiu: Joan Casal.
Director: Jordi Casals.

Les dades

Rèquiem de Mozart. Concert Participatiu. Terrassa Ciutat Coral
Dissabte 26 de novembre a les 20h | Diumenge 27 de novembre a les 12h i a les 18h
Preu: ​16 euros.
Durada: ​75 minuts
Punts de venda: Taquilla Centre Cultural Terrassa ​Rambla d’Ègara, 340 Terrassa. ​Dimecres a dissabtes de 16 a 20h i una hora abans de la funció ​Per internet ​www.fundacioct.cat / Per telèfon ​al 93 519 70 39

 

Participació