Les ordenances de subvencions i de transparència, els punts més destacats del Ple Municipal del novembre

També es debatrà un acord amb CaixaBank per la cessió de pisos per a lloguer social o el manteniment de les tarifes dels taxis, per exemple

Miquel Sàmper i Alfredo Vega, a la roda de premsa
Miquel Sàmper i Alfredo Vega, a la roda de premsa | J. A.
Joaquim Albalate
22 de novembre del 2016
Actualitzat el 24 de novembre a les 12:12h
L'equip de Govern ha presentat l'ordre del dia del Ple Ordinari del mes de novembre, que se celebrarà aquest dijous. A més de les diverses propostes i mocions, el govern bipartit ha volgut posar especial ènfasi a alguns dels punts que es debatran.

El tinent d'alcalde, Alfredo Vega, ha volgut destacar que el ple de dijous debatrà el manteniment de les tarifes del taxi per al 2017, així com un acord entre el consistori i els propietaris del torrent i el bosc del Sagrament, el conegut com a Torrent de la Font de les Canyes, perquè l'espai sigui de gestió municipal.

Un altre dels punts destacats del ple ordinari serà el debat de l'ordenança general de subvencions, que ha de substituir l'anterior, aprovada el 2004. Segons el segon tinent d'alcalde de Terrassa, Miquel Sàmper, la nova ordenança impulsarà un sistema amb tres fases: una de formulació i valoració prèvia de les entitats que demanin subvencions, una amb la revisió i l'avaluació de les propostes i, finalment, la implementació. Això, ha dit Sàmper, suposa un pas també en la línia de transparència.

Precisament, al ple també s'hi portarà l'ordenança municipal de transparència, accés a la informació i bon govern, que implementarà a nivell local les normatives estatal i catalana, i "que encara les restringirà més", segons Alfredo Vega. 

Un altre punt de debat serà l'acord entre l'Ajuntament, Caixa Bank i BuildingCenter per la cessió d'habitatges per a lloguer social. Vega ha volgut destacar que, en contra del que passa a Barcelona, els pisos serien gestionats per l'entitat i no pel consistori, que només derivaria i protegiria els inquilins.

Per últim, l'equip de govern també porta al ple l'aprovació de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Terrassa, una actuació genèrica i transversal, que inclouria línies d'actuació de totes les àrees de l'Ajuntament i que ja es va aprovar pel ple per a presentar-se a la convocatòria dels Fons europeus FEDER, després que la candidatura terrassenca no sortís escollida a la primera, "tot i que va rebre molt bona valoració", segons Vega. Les actuacions anirien destinades a Can Palet, Can Jofresa i part de barris com el Cementiri Vell o el Segle XX, tot i que també podrien beneficiar altres parts de la ciutat.