Els escolars del Bonaire bategen dues places del barri

Aquest dimarts l'alcalde de Terrassa inaugurarà les plaques de les places "de les Escoles" i "del Proletariat"

L'espai que ara porta el nom de plaça del Proletariat.
L'espai que ara porta el nom de plaça del Proletariat. | GSV
La Torre
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:31h
L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, inaugurarà aquest dimarts les plaques de dues places que duran els noms escollits per la Taula d’Infants i Joves dels centres educatius del barri del Pla del Bonaire: la plaça de les Escoles i la plaça del Proletariat. A l'acte també assistiran la tinenta d'alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones i regidora d'Educació, Rosa Maria Ribera; el tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidor del Districte 5, Marc Armengol; i la regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís.

A l’acte, que tindrà lloc a les 16.30 h, hi participaran també alumnes que van participar en el procés per a la tria dels noms de les places, així com professorat de tres centres educatius que donen servei al barri del Pla de Bon Aire: l’Escola Pere Viver, l’Institut Can Roca i l’Escola Municipal d’Educació Especial FATIMA. Aquests tres centres van ser els implicats en el procés participatiu que ha donat nom als dos espais.

Els assistents a l’acte descobriran en primer lloc un monòlit a la plaça de les Escoles, nom que rebrà a partir d’ara l’espai lliure entre els quatre blocs de pisos de l’illa formada pels carrers de Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Berga i Vacarisses. Posteriorment es descobrirà el monòlit de la plaça del Proletariat, nom triat per a l’espai lliure que hi ha al mig de l’illa formada pels carrers de Mataró, Granollers, av. Lacetània i carretera de Matadepera. Ambdós monòlits portaran un text commemoratiu del fet que aquell lloc rep el seu actual nom arran d’un procés participactiu amb els alumnes del barri. 

Aquest és el quart cop que els escolars de la ciutat trien noms per a espais públics. El primer cop va ser el 2008 a Ca N’Anglada, quan els alumnes dels centres d’ensenyament de la zona van batejar la passarel·la sobre la riera de Les Arenes que es va construir en el marc del Pla de Barris com a passarel·la de l’Amistat. El 2010 els alumnes de Sagrat Cor, President Salvans, Andersen i Pau Vila van donar nom a la passarel·la de la Unió, sobre el parc de Vallparadís. La tercera vegada va ser el 2012, quan els escolars de La Maurina van posar el nom de Las Meninas al passatge que uneix la plaça de La Maurina amb el carrer de Velázquez.