Ciutadans vol mesures per frenar les ocupacions d'habitatges a Terrassa

El regidor David Aguinaga insta el govern municipal a incrementar el nombre de mediadors municipals per accelerar els desallotjaments

La Torre
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:37h
El regidor del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha sortit en defensa dels veïns "que pateixen diàriament les conseqüències de tenir un pis ocupat al costat del seu". Aguinaga ha subratllat els "perjudicis" que aquestes ocupacions causen en els veïns de la zona limítrof, i ha posat com a exemples unes ocupacions al carrer de la Societat. El regidor de Ciutadans de Terrassa ha remarcat que, "aquestes ocupacions no responen a necessitats vitals, sinó especulatives", segons ell en la majoria dels casos.

Així mateix, Aguinaga ha remarcat que els ocupants d'aquests habitatges "no contribueixen" al sosteniment de les despeses comunitàries i, sovint, destrossen el mobiliari comú de la finca, i posen en perill la resta de veïns en manipular les escomeses, segons l'edil de Ciutadans.

David Aguinaga ha insistit en demanar que es posi en marxa un protocol de comunicació perquè els propietaris d'aquests pisos ocupats, que són en gran mesura les entitats bancàries, tinguin constància que aquestes propietats han estat ocupades per "grups organitzats", i així puguin denunciar l'ocupació i coordinar accions legals amb els serveis municipals. En aquesta línia, des de Ciutadans de Terrassa, també es proposa incrementar el nombre de mediadors municipals, amb l'objectiu d'intervenir entre ocupants i veïns, i així poder dur a terme el desallotjament d'aquests immobles amb "celeritat i per vies extrajudicials".