Vuit sirenes d'alerta de risc químic no funcionen correctament

Aquest matí han sonat les sirenes a tota Catalunya per fer la prova anual | El 112 ha rebut un total de 304 trucades relacionades amb el so de les sirenes, de les quals 199 han estat des de la ciutat de Tarragona

Redacció
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:26h
La prova anual de sirenes d'alerta de risc químic no ha sortit com s'esperava des de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat. Algunes de les sirenes, ubicades en diferents sectors químics de Catalunya no han sonat o bé hi ha hagut incidències en la seva activació. Aquests errors podrien ser deguts a deficiències en el manteniment de les diferents sirenes i per aquest motiu s'ha obert un expedient informatiu per esbrinar l'origen de les deficiències i si poden ser atribuïbles a l'empresa adjudicatària de les tasques de manteniment. En total s'han produït vuit incidències i les sirenes han funcionat correctament a 36 municipis.

A la demarcació de Tarragona, se n'han registrat dues. Una al Polígon Sud, en l'activació i desactivació de la sirena de Vila-seca ubicada al CEIP Sant Bernat, i l'altra al Sector Químic Terres de l'Ebre, on hi ha hagut una incidència en l'activació i no ha sonat la fi d'alerta de la sirena ubicada a Flix, al Castell Vell.

A la resta de Catalunya, també s'han detectat incidències en el funcionament d'algunes sirenes dels sectors Llobregat –Vallès Occidental i Bages, Vallès Oriental-Vallès Occidental i Llobregat-Barcelonès.

Per altra banda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 304 trucades relacionades amb el so de les sirenes. Per comarques, les trucades s'han fet des del Tarragonès (253), Baix Llobregat (31), Barcelonès (8), Vallès Oriental (4), Baix Camp (4), Alt Camp (2), Priorat (1) i Baix Ebre (1). Per municipis, Tarragona (199) encapçala la llista de trucades, seguit de Vila-seca (15), Salou (13), Constantí (12), Martorell (9), La Canonja (7), L'Hospitalet del Llobregat (7), Sant Boi del Llobregat (5), Reus (3) i Viladecans (3).