Nova convocatòria de cursos de monitor de lleure educatiu a Terrassa

L'Ajuntament de Terrassa obre aquest dimarts el termini d'inscripció

La Torre
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:00h
L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Joventut i Lleure Infantil, impartirà els mesos de desembre i gener una nova edició dels cursos de monitor/a de lleure educatiu. La superació d’aquest curs permet obtenir el carnet de monitor/a en el lleure atorgat per la Generalitat i el títol oficial de Certificat de Professionalitat, expedit pel SOC i vàlid a tot l’Estat, com a dinamitzador d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil.
 
Aquesta acció forma part del Pla de Formació en el Lleure que cada any organitza i programa l’Ajuntament de Terrassa per a oferir formació especialitzada, cursos i tallers en l’àmbit del lleure educatiu a totes les persones que realitzen activitats amb infants i joves entre 3 i 17 anys. El termini d’inscripció s’obrirà el proper dimarts, 22 de novembre. Les inscripcions es poden fer a la Casa Baumann, de dilluns a dijous de 9 a 14 h i de 16 a 19 h, i els divendres 9 a 14 h.   
 
El Curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, organitzant, dinamitzant i avaluant activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d'una organització. Els continguts del curs abasten tècniques d'animació grupal, educació en valors i seguretat i prevenció de riscos, entre altres. La durada mínima del curs, segons estableix la Generalitat, és de 310 hores, més de la meitat de les quals corresponen a pràctiques. A Terrassa, la propera edició del curs s’impartirà del 23 de desembre al 15 de gener de 2017.
 
Durant el curs escolar, el Servei de Joventut i Lleure Infantil programa tres cursos, coincidint amb les vacances escolars: a principis de setembre, per Setmana Santa i durant les vacances de Nadal. Durant l’any 2015 van assistir als diferents cursos un total de 250 joves.
 
Relleu generacional de les entitats de lleure 
 
D’altra banda, i també dins del Pla de Formació en el Lleure, el Servei de Joventut i Lleure Infantil organitza la setmana vinent un curs d’especialització gratuït per als membres de les entitats sense ànim de lucre de la ciutat que treballen en l’àmbit del lleure infantil i juvenil, amb el títol "El relleu generacional a les nostres entitats, com ho hem de fer?", la formació serà impartida per l’escola Lliure el Sol. La formació es desenvoluparà a la Casa Baumann els dies 21, 22 i 23 de novembre.