La Llibreria Synusia acull la presentació del llibre «Energia per a la democràcia»

L'obra de Sebastià Riutort convida a gestionar l'energia amb una base participativa i democràtica

per La Torre, 22 de novembre de 2016 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Llibreria Synusia (c/ Montserrat, 136) de Terrassa acull aquest dimecres a les set de la tarda la presentació del llibre Energia per a la democràcia, coeditat per Los Libros de la Catarata i FUHEM Ecosocial. La presentació comptarà amb la participació del seu autor, Sebastià Riutort Isern. En la conversa de presentació l'acompanyaran Santiago Martinez Illa (membre de Som Energia Terrassa) i Juan Martinez Magaña (professor de la CUS-UPC i activista social).

Els camps d'interès i treball de Riutort són la nova economia cooperativa, la transició cap a la sobirania energètica ila innovació democràtica en l'àmbit de la política municipal. Doctor en Sociologia per la Universitat de Barcelona, on imparteix classes. Ha realitzat estades d'investigacióal Centre d'Économie Sociale (Université de Liège) i al Centre de Recherche sur les Innovations Socials (Université du Québec à Montréal).


L'energia sempre ha estat vinculada a diferents formes d'apropiació i el seu control ha estat en mans privades. L'esgotament dels recursos o la gravetat del canvi climàtic fan ineludible la transició cap a un model energètic sostenible. En aquesta incerta conjuntura, cal preguntar-se qui controla l'energia, com i per a què fins, quin és el paper de les administracions públiques i dels ciutadans, quins actors són reticents al canvi o de quina manera influeix tot això en la construcció d'un nou model energètic. 

Aquest llibre és una invitació a afrontar la possibilitat que aquesta transició es pugui articular al voltant de formes socials d'apropiació de l'energia amb una base participativa i democràtica, orientada a la satisfacció de necessitats i no al lucre.

 

Participació