Els Minyons de Terrassa fan encara més gran la seva llegenda

Els malves descarreguen dos castells de deu, el 3 de 9 amb pilar i el pilar de 8 en una de les millors diades de tots els temps | Els Capgrossos de Mataró carreguen el seu primer 5 de 9 | Les baixes marquen l'actuació dels Castellers de Sants, que tot i això completen la tripleta màgica

20 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:34h
Els dos castells de 10 dels Minyons a la seva Diada
Els dos castells de 10 dels Minyons a la seva Diada | @Minyons
La plaça Vella de Terrassa s'ha omplert aquest diumenge per viure la que, amb les previsions a la mà, havia de ser una de les diades castelleres més grans que s'haguessin vist mai: la Diada dels Minyons de Terrassa. Els amfitrions s'hi presentaven amb la intenció de fer la millor diada de tots els temps, els Capgrossos volien trencar els seus límits amb el 5 de 9 amb folre i els Borinots volien fer la seva millor diada, tot i que en l'últim cas les baixes d'última hora ho han impedit.

Els Minyons de Terrassa han començat la seva Diada amb un increïblement bonic 3 de 10 amb folre i manilles, el segon que descarregaven aquest any, i que els ha donat forces per un dels grans objectius: el 4 de 10 amb folre i manilles, que finalment ha arribat a plaça tot i els dubtes de dies enrere. El castell ha estat molt lluitat, però l'han defensat per descarregar-lo entre l'eufòria de la colla i d'una plaça totalment entregada.
 
La cirereta havia d'arribar a la tercera ronda. El 2 de 8 sense folre ha arribat molt lluny, però una rebrincada a l'entrada de l'enxaneta l'ha acabat fent caure. Lluny de rendir-se, els malves s'han aixecat i han optat pel 3 de 9 amb folre i pilar, que havien estrenat a Girona aquest any. El castell s'ha mostrat més ferm que fa tres setmanes i l'han pogut descarregar també, per acabar amb un esplèndid pilar de 8 amb folre i manilles per completar la que, per molts, és la millor diada de la història.
 
Els Capgrossos de Mataró, per la seva banda, han començat amb un 3 de 9 amb folre que no els ha donat problemes abans d'atacar el gran objectiu de la diada, el 5 de 9 amb folre. El primer intent ha pujat molt obert, i l'han desmuntat quan els dosos del tres ja eren a lloc. El segon intent ha pujat amb millors mides, però amb l'entrada del pom de dalt l'estructura ha començat a bellugar en excés i ha acabat caient després de la segona aleta del que ha estat el primer 5 de 9 amb folre carregat dels mataronins. Tocats per la caiguda, els Capgrossos han optat pel 4 de 8 per tancar les rondes de castells.
 
Per últim, els Castellers de Sants han sortit de 3 de 9 amb folre. L'aixecador dels borinots, molt petit, ha tingut problemes per arribar a col·locar-se i això ha fet que el castell s'allargués, però els de Sants han sabut treballar-lo. Diverses baixes han fet que els de la camisa gris descartéssim els castells de Gamma Extra, i han continuat amb un bonic 4 de 9 amb folre i un 5 de 8 que no els ha donat cap problema. Els borinots han acabat una bona temporada amb sis pilars de quatre.

LA DIADA: XXXVIII Diada dels Minyons de Terrassa
Diumenge 20 de novembre del 2016. Plaça Vella, Terrassa.
Capgrossos de Mataró: 3de9f, id5de9f, 5de9f(c), 4de8, 2P5
Castellers de Sants: 3de9f, 4de9f, 5de8, 6P4
Minyons de Terrassa: 3de10fm, 4de10fm, i2de8, 3de9fp, P8fm
 

El 5 de 9 amb folre dels Capgrossos de Mataró Foto: Joaquim Albalate