El terrassenc Enric Millo, nou delegat del govern espanyol a Catalunya

Substituirà Llanos de Luna a la delegació del govern espanyol | El portaveu del PP renuncia a l'escó el Parlament | Finalment no farà valoracions fins després de prendre possessió del càrrec el dilluns vinent

Enric Millo, al Parlament de Catalunya
Enric Millo, al Parlament de Catalunya | Adrià Costa
Pep Martí / Joan Serra Carné
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 20:43h
El diputat del PP Enric Millo tindrà un càrrec al govern espanyol. El dirigent popular nascut a Terrassa, portaveu del grup parlamentari, ha presentat la petició de renúncia de l'acta parlamentària i el seu nomenament s'ha concretat en el consell de ministres d'aquest divendres. Millo serà el nou delegat del govern espanyol a Catalunya, un càrrec ocupat ara per María de los Llanos de Luna. Tal com han apuntat fonts del PP a NacióDigital, el relleu dotarà de més contingut polític la delegació del govern espanyol.

Fonts populars situaven en les últimes hores el diputat com a enllaç de Soraya Saénz de Santamaría entre l'executiu estatal i la Generalitat, ara que la vicepresidenta ha assumit la relació amb les administracions autonòmiques. Amb una dilatada trajectòria –també va militar a Unió i va ser un diputat rellevant de CiU-, Millo tindrà un pes institucional rellevant i una interlocució directa amb el Govern de la Generalitat.

L'executiu de Mariano Rajoy ha apostat per un perfil moderat i aparentment dialogant per rellevar Llanos de Luna. Millo és aliat d'Alicia Sánchez-Camacho al PP català i ha sabut fer-se imprescindible com a portaveu al Parlament.

Recentment, també havia sonat el nom del diputat per ocupar la secretaria d'estat de Turisme. Aquest càrrec, però, l'assumirà la canària Matilde Asian, nomenada divendres de la setmana passada. Millo, malgrat que havia convocat una roda de premsa aquesta tarda a la seu del PP, finalment no farà cap valoració fins el proper dilluns després de prendre possessió del seu nou càrrec.

Millo va néixer a Terrassa el 1960, tot i que fa molts anys que no hi viu, i és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB. Va ser professor d'Economia i Estructures Organitzatives a la UPC i de l'Escola Superior de Turisme, així com delegat Territorial del Departament de Treball de la Generalitat, a Girona entre el 1991 i el 1995.