reconeixement

Oncolliga guanya el Premi a la Solidaritat, dotat amb 3.000 euros

El Premi a la Solidaritat, promogut pel Gremi de la Construcció del Vallès, ha rebut un total de set candidatures en la seva cinquena edició

per La Torre, 18 de novembre de 2016 a les 16:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres s’ha reunit el jurat del Premi a la Solidaritat, que organitza anualment el Gremi de la Construcció del Vallès, per fallar a favor d’una de les set candidatures presentades en la cinquena edició d’aquest premi. El jurat, format per Miquel Sàmper, 2n Tinent d'alcalde de Desenvolupament econòmic, indústria i ocupació de l’Ajuntament de Terrassa; David Garrofé, secretari general de la Cecot; Toni Palet, president del Gremi de la Construcció del Vallès i Josep Baldó i Ramon Bosch, membres del Comitè Executiu del Gremi de la Construcció del Vallès, ha resolt atorgar el premi a Oncolliga, reconeguda per la seva tasca d’ajuda als malalts de càncer i als seus familiars.
 

Oncolliga, té per finalitat l’atenció psico-social a la persona diagnosticada d’una malaltia oncològica i a la seva família durant tot el procés de la malaltia, alhora que realitza activitats de divulgació, prevenció i rehabilitació. 
 

El projecte presentat per la fundació es centra en el Servei d’Atenció a Domicili que ofereix als malalts oncològics. El SAD permet millorar la qualitat de vida del malalt de càncer i de la seva família en moments especialment difícils; permet la permanència a la llar familiar durant més temps i alleugereix la càrrega dels cuidadors principals. Durant el 2015, 191 malalts de càncer del Vallès Occidental s’han beneficiat d’aquest programa.
 
El guardó
 
El Premi a la Solidaritat està dotat amb 3.000 euros per a projectes socials desenvolupats a la comarca del Vallès i en benefici de col·lectius desafavorits de la pròpia comarca. Amb aquest Premi, el GCV pretén retre homenatge i testimoniatge d’admiració a totes aquelles persones o entitats que, d’una manera silenciosa, discreta i desinteressada, realitzen una labor social. En els últims dotze anys el Gremi de la Construcció del Vallès ha col·laborat amb més de 30.000 euros en projectes socials.

 

Participació