Terrassa acollirà un simulacre d'emergència a FGC la matinada de dilluns a dimarts

Es simularà una avaria elèctrica, amb fum i figurants | També tindrà afectacions a la superfície

El simulacre tindrà lloc entre Vallparadís Universitat i Terrassa Estació del Nord
El simulacre tindrà lloc entre Vallparadís Universitat i Terrassa Estació del Nord | Juanma Peláez
La Torre
18 de novembre del 2016
El túnel de FGC de Terrassa serà l'escenari d’un simulacre d'emergència la matinada del 21 al 22 de novembre. La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya i FGC, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Terrassa, duran a terme aquest exercici per a posar a prova els plans de protecció civil, els sistemes d'emergència del metro i la coordinació entre serveis, simulant un problema elèctric a l'interior d'un tren al túnel entre les estacions Vallparadís Universitat i Terrassa – Estació del Nord.

El simulacre es desenvoluparà a partir de la 1 h, tant a l’interior del túnel com a la superfície, abastant diversos carrers. Per al desenvolupament de l'exercici, s’activaran els plans d'emergència de l’Ajuntament de Terrassa i de FGC com si es tractés d’una emergència real, activant efectius i vehicles de Bombers de la Generalitat, Sistema d’Emergències Mèdiques, Policia Municipal de Terrassa, Mossos d’Esquadra, Creu Roja i diversos serveis municipals. L’exercici mobilitzarà més 200 persones, entre els diversos observadors.

L'activació dels plans d'emergència comportarà la convocatòria del Centre de Coordinació Municipal, que serà l'encarregat de coordinar la gestió de l’emergència. Durant el simulacre es generarà fum simulat i s'evacuarà els passatgers del tren, que seran figurants. A l'estació del Nord, la més propera al lloc de l'hipotètic accident, hi haurà també figurants fent de passatgers que s'hauran d’evacuar i es portaran a un punt d’acollida que s’habilitarà a l’escola La Roda.

L'Ajuntament de Terrassa demana a la ciutadania comprensió davant les possibles molèsties que el simulacre pugui generar, com ara sorolls o talls de trànsit i recorda que aquests exercicis són necessaris per a comprovar les mesures de seguretat existents i, d’aquesta manera, poder millorar-les.