Castells Universitaris

Els Bergants del Campus Terrassa signen el seu millor inici de temporada

Els de la camisa verd llima han actuat a la diada dels Llunàtics de Vilanova, que s'ha hagut de suspendre a mitges per la manca d'ambulàncies | Els amfitrions han carregat el seu primer 3 de 7

per Joaquim Albalate, Vilanova i la Geltrú | 18 de novembre de 2016 a les 02:34 |
5 de 6 dels Bergants del Campus Terrassa a Vilanova | @LlunaticsUPC
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La temporada castellera universitària d'hivern 2016/17 ja està en marxa. Una de les primeres ha estat la dels Llunàtics de la UPC Vilanova, en una actuació al claustre de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú. 

Els Bergants del Campus Terrassa han començat amb molt bones sensacions la temporada. Amb un bon gruix de nous castellers que s'han incorporat aquest curs a la colla, els de la camisa verd llima han començat la diada amb dos pilars de 4 que ja han deixat diverses estrenes de canalla i de tronc. Els terrassencs han realitzat, a la primera ronda, el 3 de 6 amb pilar, que, tot i haver estat treballat, especialment en una de les rengles, han pogut descarregar sense patir en excés.A la segona ronda, els Bergants han optat pel 5 de 6, un castell que mai s'havien plantejat tan aviat, i, tot i que també hi havia diverses estrenes a l'estructura, l'han descarregat de manera gairebé impecable. Després de que l'actuació s'aturés per la manca d'ambulàncies, i que s'hagués de suspendre la diada sense fer el castell de la tercera ronda, que hagués estat el 4 de 6, els Bergants s'han acomiadat amb un pilar de 4 en què, de nou, ni l'enxaneta ni la terça havien fet mai un pilar a plaça.

La diada s'ha vist interrompuda durant gairebé una hora, després que les ambulàncies haguessin de marxar per atendre els afectats per una caiguda. Això sí, abans de suspendre's definitivament, quan ja eren les vuit del vespre, els músics de les colles han amenitzat l'espera amb balls i cançons en un bon ambient de germanor i festa.

 
A més, la diada ha vist el primer castell de set dels amfitrions, els Llunàtics, que després d'un bonic 2 de 6 han atacat el 3 de 7 a la segona ronda. El castell ha pujat ferm fins la passada de la canalla però just quan l'enxaneta havia fet l'aleta, ha acabat caient. Ha estat una mala caiguda, que ha provocat que alguns membres del tronc i de la pinya hagin hagut de ser atesos. Els de la camisa blava han acabat amb dos pilars de 4.
 
Els Trempats de la Universitat Pompeu Fabra, per la seva banda, han obert plaça amb un 4 de 6 amb pilar molt bellugat i, a la segona ronda han descarregat un 5 de 6 amb la torre massa tancada, però que han defensat bé. Els de la camisa marró han acabat amb un pilar de 4.
 
Els Grillats del Campus Baix Llobregat han començat amb un 3 de 6 amb pilar que ha patit, especialment al pilar, i han continuat amb un 3 de 6, que també han suat per poder-lo descarregar. Els de Castelldefels han acabat amb un pilar de 4.
 
LA DIADA: Diada d'Hivern dels Llunàtics de la UPC Vilanova
Dijous, 17 de novembre del 2016. Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú.
Llunàtics de la UPC Vilanova: 2P4, 2de6, 3de7(c), 2P4
Trempats de la UPF: P4, 4de6p, 5de6, P4
Grillats del CBL: P4, 3de6p, 3de6, P4
Bergants del Campus Terrassa: 2P4, 3de6p, 5de6, P4

5 de 6 dels Trempats de la UPF a Vilanova i la Geltrú Foto: Joaquim Albalate

5 de 6 dels Bergants del Campus Terrassa a Vilanova Foto: @LlunaticsUPC

 

El 3 de 7 dels Llunàtics de la UPC Vilanova Foto: @LlunaticsUPC


 

 

Participació