Terrassa se suma a la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants

Alumnes dels instituts Torre del Palau i Viladecavalls protagonitzen una obra teatral que vol donar a conèixer els seus drets als infants

La Torre
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:56h
La trobada d'un any anterior, amb alumnes de l'INS Torre del Palau
La trobada d'un any anterior, amb alumnes de l'INS Torre del Palau | Arxiu
L’Ajuntament de Terrassa se suma a la celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants, que es commemora el 20 de novembre, data en què l'any 1989 les Nacions Unides van aprovar la Convenció sobre els Drets de la Infància. L’Ajuntament vol donar visibilitat i reconeixement al treball que es fa a la ciutat en favor dels drets dels nens i les nenes. El Servei de Ciutadania, en col·laboració amb el Servei d’Educació i el Servei de Joventut, impulsen l’acte central d’aquesta commemoració, una activitat inclosa a la Guia d’Activitats i Serveis Educatius, que té com a objectiu endinsar els infants en alguns dels seus drets fonamentals reconeguts internacionalment. Aquest acte central no tindrà lloc el mateix 20 de novembre, diumenge, sinó que es farà divendres, dia 18, a les 10 h, al Teatre Principal.

Es tracta de la presentació de l’espectacle “Quins drets tinc?”, protagonitzat per alumnes del Batxillerat d’Arts Escèniques dels instituts Torre del Palau i Viladecavalls. Una representació teatral, dirigida a alumnat de 3r, 4t, 5è i 6è de Primària i 1r i 2n d’ESO, que posa de relleu les situacions de risc que poden afectar els infants. La intenció és presentar una sessió lúdica i de conscienciació entorn a aquests drets, posant de relleu les situacions de risc que poden afectar als infants. A l’acte s’ha convidat a tots els centres educatius d’educació primària i secundària de la ciutat, així com també altres entitats terrassenques com Prodis, Fundació MAIN i Mútua Terrassa. Fins al moment, ja s’hi han inscrit 570 persones.

Activitats programades pels esplais

El Servei de Joventut i Lleure també dóna suport a dues activitats paral·leles més per commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància. Totes dues tindran lloc dissabte.

A la Plaça Nova, a les 16 h, els centres d’esplai diaris de la ciutat —Grup de Colònies de Ca n'Anglada, Associació Educativa Can Palet, Esplai La Fàbrica, Esplai Tremola— i l'Associació Infanto-Juvenil Raquel Cirera organitzen una festa on els infants i joves podran participar en diferents activitats adaptades per edats. A més, llegiran un manifest en favor dels drets dels infants. La festa inclourà una xocolatada i l'actuació d'un grup d'animació.

Els esplais del Bonaire, La Fera, Farfalla i Egara organitzen dissabte a la tarda diferents festes amb jocs i activitats per a infants i joves, que finalitzaran amb una cercavila reivindicativa conjunta que sortirà, a les 19 h, des de la rotonda entre la carretera de Matadepera i l’avinguda Bèjar i continuarà per la rambla de Francesc Macià, fins arribar a la plaça del Primer de Maig.