Vist per sentència el nou judici dels exempleats d'Unnim contra BBVA

El procés s'ha endarrerit un any a causa d'una maniobra sense èxit de l'advocat de l'entitat financera per traslladar el cas a Bilbao | S'espera que el jutge comuniqui la sentència a les dues parts en els propers dies

La Torre
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:34h
Darrera assemblea d'AECTUN, antics treballadors d'Unnim .
Darrera assemblea d'AECTUN, antics treballadors d'Unnim . | AECTUN
Els Jutjats de Terrassa van acollir aquest dilluns el segon judici del cas dels extreballadors d'Unnim contra l'entitat bancària BBVA. El nou judici ha tingut lloc un any després del primer i ha quedat vist per sentència. Segons ha pogut saber LaTorre, s'espera que el jutge dicti la sentència i la comuniqui als advocats de les dues parts abans del 25 de novembre, i que la publiqui formalment abans de Nadal.

L'entrellat o rerefons de la qüestió rau en el fet que BBVA es nega a fer les aportacions mensuals al pla de pensions d'empresa d'aquells empleats, quan s'assabenta que algun d'ells ha accedit a la jubilació definitiva abans dels 65 anys. En canvi, aquests entenen que això representa un greuge per ells, en tant que aquesta condició estava perfectament recollida als acords d'un ERO que es va subscriure -en el seu moment- entre ells i Unnim. I consideren que l'entitat basca venia obligada a subrogar-se totes i cadascuna de les clàusules d'aquell acord, en el moment d'adjudicar-se Unnim.

Cal recordar que després del primer judici, celebrat el 9 de novembre de 2015 i que ja va quedar vist per sentència, l'advocat que defensava els interessos del banc va interposar un recurs d'incompetència territorial, bo i dient que el seu client pretenia que el procediment judicial es presentés a Bilbao, on BBVA té la seva seu central. Aquesta maniobra ha endarrerit tot un any el procés, tot i que finalment s'ha celebrat a Terrassa com estava previst de bon inici.

El Jutjat social número 1 de Terrassa va dictar un auto el passat 29 d'abril estimant el recurs de reposició interposat pels antics treballadors d'Unnim contra el BBVA. En aquest document jurídic, declarava la seva plena competència territorial pel que fa referència a 57 treballadors d'aquella entitat (resultant de la fusió de les antigues Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa) envers el judici que aquest col·lectiu havia plantejat contra l'entitat financera. Això l'autoritzava a repetir el procés judicial als Jutjats de la ciutat egarenca.