L'esperit de «Pont Aeri», en sis vídeos

La mítica discoteca farà una festa revival a la sala on va obrir les portes, al carrer de Còrdova de Terrassa

Així era una sessió a la discoteca Pont Aeri l'any 1997
Així era una sessió a la discoteca Pont Aeri l'any 1997 | Youtube Heribert Gallardo
La Torre
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:00h
La tornada, per una nit, de la mítica discoteca Pont Aeri a la seva sala original del carrer de Còrdova, 40 de Terrassa ha despertat molta nostàlgia entre els que van sortir de festa a la sala durant els anys noranta i els primers anys de la dècada del 2000. També ha despertat molta curiositat entre els que, pel motiu que fos, no van trepitjar-la mai, però n'han sentit a parlar.

Un dels vídeos més especials que es poden trobar a la xarxa és el resum d'una sessió al Pont Aeri de Terrassa l'any 1997 dels germans DJ Skudero i Xavi Metralla, curiosament, fills del propietari de la sala, residents des del 1996, i que són dos dels punxadiscs que seran presents a la festa revival del 5 de desembre. El vídeo capta perfectament com es vivia la festa a la discoteca terrassenca:



Un altre dels punxadiscs presents a la sala original de Pont Aeri serà David Pastis, que, tot i que va ser DJ resident durant un període breu, va continuar fent sessions amb certa assiduitat a la discoteca terrassenca. Moltes d'aquestes sessions es van editar, i se'n poden trobar algunes a la xarxa, com aquesta, del febrer del 1995:



L'èxit de Pont Aeri es va traduir en l'edició de diversos discs amb temes en format single. Un dels hits més recordats pel públic de Pont Aeri és Reach your dreams, recollida al recopilatori Pont Aeri vol. 6, de l'any 2002, i que va fer guanyar als dos germans Escudero el premi a la millor 



Un altre dels temes més escoltats és Sweet Revenge, també de Xavi Metralla i DJ Skudero, i que va guanyar el premi de la revista Deejay al millor tema màkina de l'any 2004.



L'any 2003 va veure la llum Fly on the wings of love, una versió del grup sabadellenc XTM de la cançó guanyadora a Eurovisió 2000, que va popularitzar-se a discoteques com Pont Aeri o Chasis, a Mataró, i es va acabar estenent per tota Europa fins arribar al capdamunt de les llistes d'èxits internacionals:



Això sí: si hi ha una cançó que va marcar una fita, traspassant les fronteres de la discoteca i que encara avui és un èxit, és Flying Free. La cançó, editada el 1999 i creada per DJ Skudero i DJ Ruboy amb la veu de Marian Dacal, va esdevenir un gran hit quan va sortir al recopilatori Pont Aeri vol. 4, i va aconseguir premis com el de la millor cançó comercial d'Espanya i al millor tema màkina. Actualment, a més d'haver estat versionada pels Catarres, continua punxant-se a pubs i sales de tota Catalunya, Espanya i Europa.