Protesta

Els activistes de la PAH ocupen la seu del BBVA a Terrassa

Una cinquantena de persones han irromput a l'oficina de la rambla d'Ègara a crit de "Sí se puede" i n'han omplert els vidres de cartells i adhesius

per Joaquim Albalate, Terrassa | 16 de novembre de 2016 a les 11:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Passaven pocs minuts de les onze del matí quan a la plaça de Ricard Camí, davant de la seu del BBVA - l'antic edifici de Caixa Terrassa - s'ha sentit un crit: "Ara!". Desenes de persones que hi havia pels voltants han començat a córrer cap a l'interior de l'oficina bancària de l'entitat, a crits de "Sí se puede" i cantant consignes en contra dels bancs.

Es tractava d'una acció de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Terrassa, així com d'activistes d'altres llocs de Catalunya, com ara de Barcelona, l'Hospitalet o el Baix Penedès, per protestar, per "la mala praxis d'aquest banc" en el seu departament d'habitatge social.


Una portaveu del grup ha llegit el manifest, dient que "exigim solucions habitacionals per les famílies afectades; volem un compromís per escrit". La Plataforma denuncia que el BBVA "va obrir un departament d'habitatge social per donar solucions, però això s'ha demostrat que és totalment fals, perquè més de la meitat d'afectats de la PAH són del BBVA". "Aquest departament l'únic que fa és allargar l'agonia de les famílies, i s'ha negat a oferir solucions dignes", ha etzibat la portaveu.

Després d'ocupar l'oficina bancària, d'on no tenien previst sortir fins que algú els atenés, els activistes han intentat entrar a les oficines centrals del banc, on hi ha el departament d'Habitatge Social, tot i que els agents de seguretat ho han evitat.


Els activistes intentaven entregar la llista dels afectats en mà, però no han pogut fer-ho. Els manifestants - ajudats per alguns estudiants que s'han trobat amb la protesta a l'hora del pati i s'hi han volgut sumar - han empaperat gairebé tots els vidres de la planta baixa de la oficina i els han omplert d'adhesius amb les reivindicacions per als afectats i protestes contra el banc.
 

Els activistes, enganxant adhesius a la porta del banc Foto: Joaquim Albalate

 

Participació