L'Exèrcit d'Islàndia visita aquest dijous l'Hotel de Matadepera

Concert gratuït de presentació del disc "Atraccions"

La Torre
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 8:23h
Detall de la portada del nou disc, Atraccions, de l'Exèrcit d'Islàndia.
Detall de la portada del nou disc, Atraccions, de l'Exèrcit d'Islàndia. | L'Exèrcit d'Islàndia
El cicle "Dijous a l'Hotel" continua aquest dijous amb l'actuació del grup L'Exèrcit d'Islàndia. El concert, que se celebra com sempre a l'Hotel de Matadepera-Espai Jove (carrer de Sant Isidre, 35), és d'entrada gratuïta. Començarà a dos quarts d'onze de la nit.

Tres anys després de l'arribada del seu debut, L'Exèrcit d'Islàndia treu a la llum Atraccions, una col·lecció de cançons que busca la complicitat de l'oient i li promet un viatge acolorit i canviant, sempre dins de les coordenades del pop-rock alternatiu. Si l'àlbum debut El regne mineral aprofundia en les influències del grup (el pop-rock alternatiu català, espanyol, anglès i americà), Atraccions esbossa noves vies expressives: certa foscor i certs camins més expansius s'obren pas en aquestes onze cançons.

La col·laboració en el llibre-disc homenatge a Joan Pau Giné Canten Giné també es deixa sentir en les lletres, tal vegada més metafòriques però sempre de significació buscada i clara. Els gustos personals i el bagatge musical anterior dels membres del grup (tots ells havien format part d'altres projectes anteriors) conformen un tot homogeni però al mateix temps prou matisat com per sorprendre l'oient.