«Amor i anarquia», aquest dijous a la llibreria Synusia

Doris Ensinger presenta la seva autobiografia, que relata els 30 anys que va compartir amb l'anarquista Luis Andrés Edo

Doris Ensinger, amb Luis Andrés Edo
Doris Ensinger, amb Luis Andrés Edo
La Torre
14 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:15h
La llibreria Synusia, al carrer de Montserrat, 136, presenta aquest dijous 17 de novembre, a les set de la tarda, el llibre Amor y anarquía, d'Icaria Editorial, amb la participació de la seva autora, Doris Ensinger.

Va viure 30 anys amb l'històric anarquista Luis Andrés Edo i ara demana la paraula. L'autora va deixar enrere el moviment alternatiu alemany per aterrar a la convulsa Barcelona del 1977, on va conèixer i es va enamorar de l'històric anarquista i militant de la CNT Luis Andrés Edo. 

A Amor i anarquia Ensinger relata en primera persona l'abans, el durant i el després de la seva llarga relació amb un home que li portava 19 anys i que va dedicar la seva vida a la revolució social.

Doris Ensinger va néixer a Alemanya amb la Segona Guerra Mundial com a teló de fons. Ja de petita es va rebel·lar contra una pedagogia basada en els vells valors d'una societat encotillada de postguerra i aquesta situació va assenyalar el rumb de la seva vida.La seva joventut va estar marcada per un compromès activisme estudiantil. I la seva lluita per la memòria històrica i els drets humans la va portar a conèixer les realitats de les dictadures portuguesa i espanyola, així com a les persones que, com ella, volien contribuir a la construcció d'una societat més justa. 

La seva vida al costat de Luis Andrés Edo constitueix la segona part d'aquesta biografia; històric militant del moviment anarcosindicalista espanyol de la CNT, va compartir la seva vida i les seves experiències al costat de Doris, sense oblidar mai els seus principis i la seva lluita política.
 

La portada del llibre Foto: Icaria