Aquest dilluns veurem la superlluna més gran dels últims 70 anys

Científics de la NASA ho han definit com un dels fenòmens més importants de l'any a nivell meteorològic | No es podrà tornar a veure fins al 25 de novembre del 2034.

La superlluna del 16 d'octubre, vista des del Pallars
La superlluna del 16 d'octubre, vista des del Pallars | @meteopallars
Redacció
13 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:33h

Aquest dilluns és dia de lluna plena, i a més podrem veure la superlluna més gran dels últims 70 anys. Va ser el 1948 quan es va veure per última vegada el satèl·lit natural d'una forma tan brillant i propera. Els científics de la NASA ho han definit com un dels fenomens més importants de l'any a nivell meteorològic i no es podrà tornar a veure fins al 25 de novembre del 2034.

El fenomen, conegut com a perigeu, té lloc quan el Sol, la Lluna i la Terra s'alineen i provoca que el punt central del satèl·lit se situï a 365.500 quilòmetres del centre del nostre planeta, motiu pel qual es veurà un 14 per cent més gran i un 30 més brillant.

Serà visible a simple vista però és complicat diferenciar-la d'altres superllunes que ja s'han esdevingut, per exemple, en els últims anys. Tot amb tot, es recomana allunyar-se de zones amb una alta contaminació lumínica per veure-la amb més concreció.