Els Minyons regalen un 2 de 9 als Xics de Granollers pels seus 25 anys

Els terrassencs també han fet el 3 i el 4 de 9 i el pilar de 7 a una setmana de la seva diada | Els granollerins han carregat el primer 7 de 8 de la seva història

13 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:41h
El 2 de 9 amb folre i manilles dels Minyons i el 7 de 8 dels Xics
El 2 de 9 amb folre i manilles dels Minyons i el 7 de 8 dels Xics | Minyons de Terrassa/Joaquim Albalate
La plaça Porxada de Granollers ha vist aquest diumenge al migdia la millor actuació castellera que s'ha fet mai al Vallès Oriental. La XXV Diada dels Xics de Granollers ha estat l'escenari en què els Minyons de Terrassa han descarregat el 2 de 9 amb folre i manilles, el castell més gran que s'ha vist a la ciutat. A més, els Xics han assolit una gran fita, el primer 7 de 8 carregat de la seva història.

Els Xics de Granollers han obert la seva Diada amb un 4 de 8 tranquil i amb bones mides, que els ha donat confiança pel gran repte de la jornada, el primer 7 de 8 dels seus 25 anys d'història. El castell, amb moltes estrenes, ha començat a patir amb la passada de la canalla i ha acabat caient quan els més petits arribaven a baix. Els granollerins, amb algunes baixes, han acabat la diada amb el 5 de 7.

Per la seva banda els Castellers de Sants han triat el 5 de 8 com a castell de sortida, una construcció que han treballat bé, tot i estar una mica tancat. A la segona ronda, els Borinots han optat pel 3 de 9 amb folre, que els ha servit per posar en pràctica la "soca a l'antiga", aixecant els braços de la pinya que no porta peu del folre. Els de Sants han acabat les rondes de castells amb un 4 de 8.

Els Minyons de Terrassa han començat amb el 3 de 9 amb folre, un castell que els malves tenen perfectament dominat. A la segona ronda, els terrassencs han optat pel 2 de 9 amb folre i manilles, el primer castell emmanillat que veia el Vallès Oriental, i que han descarregat sense patir gens. Els malves han optat pel 4 de 9 amb folre a la tercera ronda, i per un bonic pilar de set per tancar la seva actuació.

La Diada: XXV Diada dels Xics de Granollers
Castellers de Sants: 5de8, 3de9f, 4de8, V5
Minyons de Terrassa: 3de9f, 2de9fm, 4de9f, P7f
Xics de Granollers: 4de8, 7de8(c), 5de7, V5