Isabel Marquès, Carles Llongueras i Francesc Torras, Terrassencs de l'Any

El Centre Cultural El Social de Terrassa ha anunciat les tres persones que rebran els guardons enguany

La Torre
11 de novembre del 2016
Actualitzat el 13 de novembre a les 18:56h

Isabel Marquès és, juntament amb Carles Llongueras i Francesc Torras, Terrassenca de l'Any. Foto: Marcel Marsal


Ja es coneixen els noms de les tres persones que rebran el guardó de Terrassenc de l'Any 2016. El Centre Cultural El Social de Terrassa ha anunciat aquest divendres que Isabel Marquès, Carles Llongueras i Francesc Torras rebran el prestigiós guardó que reconeix la seva dedicació a la ciutat.

L'advocada Isabel Marquès Amat ha ocupat el càrrec de Síndica de Greuges de Terrassa des de l'any 2010 fins a principis d'enguany, quan va deixar el lloc vacant després de cinc intensos anys de feina. A més, Marquès ha col·laborat amb les associacions Alba i Integralba d'ajuda als drogodependents i ha estat membre de diverses comissions del Col·legi d'Advocats, entre d'altres càrrecs.

El músic Carles Llongueras i Morera és un dels rostres més populars de la vida cultural i associativa de Terrassa. És professor a l'Escola Pia i ha esdevingut un activista musical i cultural. És conegut com per haver estat cofundador i director de la Coral Rossinyol, impulsor i membre dels Ministrils del Raval, dels Grallers de Matadepera, promotor de la Coral Infantil Cucut, de la recuperació de les caramelles o president de la Federació Coral Terrassa. El 2004 va ser Capgròs de l'Any.

Francesc Torras i Raichs és un activista social que ha dedicat bona part de la seva vida a ajudar els altres. Entre d'altres accions solidàries, destaca haver promogut Oberts al Món, una organització no governamental que ha finançat la construcció de diverses escoles als llocs més desafavorits.