Els Bergants del Campus Terrassa, membres de ple dret de la Coordinadora de Colles Castelleres

Terrassa ja té tres colles castelleres dins l'ens, que agrupa 95 colles en total | Els Vailets de Gelida i els Castellers de Gavà també en formen part

La Torre
11 de novembre del 2016
Actualitzat el 13 de novembre a les 22:24h
El primer 7 de 6 dels Bergants del Campus Terrassa
El primer 7 de 6 dels Bergants del Campus Terrassa | BCT
Terrassa ja té, oficialment, tres colles dins de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. Els Bergants del Campus Terrassa són, des d'aquesta setmana, una de les 95 colles que agrupa l'ens, i una de les dotze universitàries que hi ha dins. La junta de l'entitat va aprovar aquest dilluns l'entrada dels Castellers de Gavà, dels Vailets de Gelida i dels terrassencs, que han superat els períodes de colla en formació.

Els Bergants del Campus Terrassa, que porten camisa verd llima, són una de les colles castelleres formades exclusivament per membres de la comunitat universitària, canalla inclosa. La colla terrassenca va sorgir el 2010, però no va començar a funcionar amb regularitat fins el 2013, i fins a principis del curs passat no van decidir entrar a la Coordinadora. Durant el curs 2015-16 van descarregar 23 castells de sis, amb construccions com el 2 de 6, el 7 de 6, el 5 de 6 o el pilar de 5.

Per la seva banda, tant els Vailets de Gelida com els Castellers de Gavà són colles que havien nascut els anys 90 del segle XX, però que havien desaparegut en el canvi de segle, i que s'han tornat a fundar en els últims anys. En els dos casos, era la tercera vegada que la CCCC avaluava la seva entrada com a colles membres, i l'han superat pel creixement qualitatiu experimentat la darrera temporada. Els Vailets de Gelida han descarregat 32 castells de sis, i els Castellers de Gavà, 23, comptant tant el 5 de 6 com el 2 de 6.
 

4 de 6 amb l'agulla dels Vailets de Gelida a Terrassa Foto: Anna Albalate