La Lliga BBVA Hockey Plus arrenca amb la integració com a protagonista

S'ha disputat la primera jornada d'aquesta nova competició de la Federació Catalana de Hockey

Els equips d'Atlètic Terrassa i Club Egara van estrenar la Lliga BBVA Hockey Plus amb un derbi.
Els equips d'Atlètic Terrassa i Club Egara van estrenar la Lliga BBVA Hockey Plus amb un derbi. | Fupar
La Torre
11 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:05h
El darrer cap de setmana va començar la Lliga BBVA Hockey Plus, una competició dirigida a equips formats per persones amb discapacitat intel·lectual, regulada per la Federació Catalana de Hockey. Pel que fa a equips de Terrassa, hi participen l'Atlètic Terrassa, el Club Egara i el CD Terrassa, vinculats a L'Heura, Fupar i Prodis, respectivament.

El projecte pretén la inclusió social d'aquest col·lectiu en el món de l'esport i és possible gràcies a la col·laboració del Grup BBVA, Fupar Fundació i la Federació Catalana de Hockey que han apostat per la integració i perquè  les persones amb discapacitat intel·lectual, que habitualment juguen a hoquei herba tinguin una lliga organitzada com qualsevol altra categoria de jugadors, amb els mateixos drets i deures que la resta d'equips.
 
En aquesta primera edició la Lliga BBVA Hockey Plus compta amb la participació de deu equips dividits en dos grups, uns 120 jugadors, que jugaran en sistema de lliga i el reglament que es farà servir en els partits és el ParaHockey (learning disabilities) adaptat a les necessitats d'aquests jugadors.
 
Al Grup A, que juga una competició a tres voltes, participen Atlètic Terrassa, Junior FC, CD Terrassa i FC Barcelona i al Grup B, que juga a dues voltes, participen Barceloní Stick, Catalònia HC, Iluro HC, RC de Polo, Club Egara i Atlètic Terrassa.
 
El balanç de la primera jornada disputada aquest cap de setmana ha estat molt positiu.  Al Grup A el partit entre l'Atlètic Terrassa i el Júnior FC va finalitzar amb el resultat favorable pel conjunt local de  5-0. Al Grup B, el Barceloní Stick va guanyar al Catalònia HC per 7-1 i  el Club Egara va vèncer a l’ Atlètic Terrassa per 6-2.
 
Les entitats que participen, conjuntament amb els clubs,  en aquest projecte són: Fundació Heura, Fupar Fundació, Fundació Prodis, Escola Paideia, Taller Sant Camil, Taller Sant Josep, Taller Artesà, Taller Sant Jordi, Escoles Fàsia, Centre Ocupacional Paideia, Centre Ocupacional Les Corts, Fundació El Maresme, Centre d'Educació Especial Les Aigües, Club FEM i el Grup Catalònia.