Gràcies Terrassa #juntssomcapaços

Dani Jorquera
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:59h
Avui fa uns dies, a Prodis vam passar una mala estona. El Xavi, un dels nostres companys del Servei Ocupacional va plegar a la seva hora i va pujar a un autobús per anar a la piscina. L’únic problema va ser que ell va a piscina els divendres i estàvem a dimecres. El Xavi, com ens pot passar a tots, es va confondre i va provocar sense voler, que tant la seva família com tots els seus companys i monitors de Prodis, ens preocupéssim per saber on era.

La mala estona, però, va durar només unes hores, ja que gràcies a la magnífica resposta de la ciutat, el Xavi va ser localitzat i portat a casa sa i estalvi.

A Prodis, quan vam saber que el Xavi no havia arribat a casa vam activar el protocol de d’actuació, avisant tant a la Policia Municipal com als responsables de TMESA, així com utilitzant els canals propis de comunicació. La pàgina de Facebook de la fundació va ser un d’aquests canals, rebent en molt poca estona més de 500 comparticions de la crida emesa per saber on era. Les xarxes socials, que de vegades tant critiquem, mai van tenir tant sentit com en aquest moment.

Finalment es va localitzar el Xavi, i va ser gràcies a tots. Gràcies a un crit d’alarma realitzat de manera controlada, confiant en la força de la gent, el Xavi va arribar a casa com si no hagués passat res. La predisposició de tots i totes compartint, preocupant-vos per saber com anava la cerca o oferint ajuda pel que fes falta, va ser una experiència que encara avui ens emociona quan hi pensem. Només per aquests moments, ja val la pena agrair a la ciutat de Terrassa els serveis i, sobretot, la ciutadania que té.

L’actuació de la Policia Municipal va ser exemplar, conscients de la particularitats de la situació va actuar de manera efectiva i molt professional per aconseguir localitzar el Xavi. Igual que tot el personal de TMESA, que va ser qui finalment va trobar-lo viatjant en un dels seus autobusos sense cap mena de problema.

Situacions com aquesta et fan adonar que Terrassa és una ciutat viva, amb serveis de gran qualitat i amb una ciutadania compromesa. Una ciutat que, malgrat ser tan gran, fa pinya quan un dels seus la necessita. Una ciutat disposada a ser inclusiva, integradora i generadora de civisme i bona convivència.

Aquest és un exemple més que, quan ens ho proposem, tot és possible. Per tot això no ens cansem mai de repetir que Junts Som Capaços. D’això i de molt més.

Moltes gràcies a totes les amigues i amics de Prodis. Moltes gràcies Terrassa.

Dani Jorquera
Gerent de Prodis