El terrassenc Sergi Cebrián, subcampió europeu indoor de tir amb arc

L'arquer egarenc va protagonitzar una remuntada a l'última ronda i va batre el rècord d'Espanya en el campionat europeu disputat a Orpesa (la Plana Alta)

Sergi Cebrián, al segon lloc del podi, amb la bandera de Terrassa
Sergi Cebrián, al segon lloc del podi, amb la bandera de Terrassa | C. A. T.
Redacció
08 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:22h
L'arquer del Club Arquers Terrassa, Sergi Cebrián, s'ha proclamat subcampió d'Europa Indoor de Tir amb Arc aquesta setmana, en el campionat disputat del 2 al 6 de novembre a Orpesa, a la comarca de la Plana Alta.

Cebrián era un dels tres participants espanyols en la modalitat de Barebow Recurve, l'arc dels Jocs Olímpics però sense visor, acompanyat del valencià Luis Cano, campió d'Espanya el 2014 i subcampió el 2015, i de Miguel Ángel Cabedo. El terrassenc Cebrián s'havia classificat després de proclamar-se campió d'Espanya de sala el passat gener, amb un doble rècord estatal: el de Round, amb 277 punts, i el complet, amb 794.

Aquesta modalitat de competició consta de 3 rondes de 60 fletxes cada una contra una diana de 40 cm. que puntua de 1 a 5 punts situada a 18,5 m.

El nivell de la competició estava garantit, amb diversos arquers campions nacionals: l'hongarès Gabor Hajdu, el romanès Dacian Ranca, el britànic Stephen Havranek o l'austríac Alexander Wörndl. 

Sergi Cebrián va debutar en el primer round el dijous 3 de novembre, i va notar en excés els nervis del debut en un campionat europeu. Tot i realitzar una jornada regular, diversos errors dins d'una entrada el van fer finalitzar el round amb 266 punts, en tercera posició provisional, per sota del valencià Cano, amb 268, i empatat amb el Austríac Wörndl. La primera posició provisional era per l'escocès Havranek, amb una excel·lent marca de 282 que el situava com a principal favorit al títol final.

En la segona jornada, amb les patrulles -els arquers que tiren en un mateix parapet- formades per ordre de classificació, Cebrián encara va estar més imprecís i després de diferents errors i fins i tot un nul, va finalitzar amb una marca de 263 punts. Tot i això va poder conservar la tercera posició, empatat amb el quart, posició a la qual va escalar el hongarès Hajdu, un dels principals favorits, i a un punt de l'austríac Wörndl i del romanès Ranca, fet que situava quatre arquers en un punt de diferencia per la lluita pel bronze. En la segona plaça, Cano es distanciava amb set punts d'avantatge, i el líder Havranek continuava el seu aclaparador domini que el conduiria al títol final.

En la tercera jornada, i en un ambient de màxima tensió, Cebrián va poder, per fi, competir al màxim nivell. Va començar molt fort i no només es va distanciar ràpidament dels seus perseguidors, sinó que va anar retallant punts al segon classificat, Luis Cano. Al final de la primera meitat del tercer round, Cebrián es situava a només un punt de la plata. El valencià Cano va començar a notar la pressió, i Cebrián encara va pujar més el nivell realitzant una sèrie de 18 fletxes de 20 amb la màxima puntuació, un fet que va acabar de desestabilitzar a Cano. Cebrián va acabar el Round amb 275 punts, 10 per sobre del valencià, mentre que l'escocès Havranek, just campió, va acabar amb una marca de 286, només a dos punts del rècord del món. 

Així doncs, amb una marca total de 804 punts, que suposa un nou rècord d'Espanya - deu punts per sobre de l'anterior, del mateix Cebrián- i tres punts per damunt del tercer classificat, Cano, amb 801, Cebrián es proclamà subcampió d'Europa Indoor.


D'altra banda, aquest cap de setmana, a Rubí, es va disputar la primera jornada de la lliga catalana de 3D amb la participació de Fèlix Sánchez i Biel López, que va significar el debut d'aquest últim en competició oficial. Sánchez va aconseguir acabar el tercer en la categoria de veterans, amb 264 punts, i López, entrenat per Sergi Cebrián, va firmar un bon debut amb 284 punts a la categoria Longbow de menors de 14 anys, que el situa com a líder provisional de la lliga a 18 punts del segon classificat.
 

L'arquer Sergi Cebrián, en plena competició