C's Terrassa demana «neutralitat política» a les entitats subvencionades

Ciutadans farà una esmena a la nova ordenança municipal de Terrassa | Ho demanen per evitar fets com que les entitats subvencionades donin suport a l'alcalde en manifestos, com passa en altres municipis

La Torre
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:56h
El grup municipal de Ciutadans (C's) a l'Ajuntament de Terrassa ha anunciat que presentarà una esmena als pressupostos per "defensar la neutralitat política de les entitats que reben subvencions.

La regidora de C's al consistori terrassenc Carmen Ortuño ha defensat que "les subvencions públiques de la ciutat han de ser útils per als ciutadans i oferir solucions a les seves necessitats", en referència a les noves ordenances municipals. Tal com indica el mateix document, "les comissions avaluadores de les subvencions han d'analitzar l'execució econòmica de cada projecte, la qualitat de les actuacions de les entitats i l'impacte i utilitat social", ha assenyalat.

En aquesta línia, Ortuño ha posat com a exemple que s'ha donat el cas en algun municipi on diverses entitats culturals que reben ajudes signen manifests de suport públic a l'alcalde en campanya electoral. Per això, per evitar que passin coses similars a Terrassa, Ciutadans "estem disposats a incloure una esmena a la reforma de la noves ordenances que garanteixi la neutralitat política de totes les entitats culturals".

Així, Ortuño assenyala que, de la mateixa manera que "les administracions estan obligades per llei a mantenir la neutralitat política, demanem el mateix perquè les entitats no aprofitin els diners públics per fer proselitisme partidista".