La Generalitat començarà a ampliar la C-58 en sentit Terrassa el 2017

Allargarà i ampliarà la calçada lateral per enllaçar Sabadell Sud i Terrassa Est, i així descongestionar les entrades i sortides de Terrassa | També està previst el tercer carril des de Sant Quirze en sentit Barcelona i millores en l'enllaç amb la B-30

La Torre
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:07h
El lateral de la C-58 que s'ampliarà en la primera fase
El lateral de la C-58 que s'ampliarà en la primera fase | GSV
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat la redacció del projecte d'ampliació del tram entre Terrassa i Sabadell de la C-58. Aquesta actuació serà l'eixamplament i la prolongació d'una calçada lateral en sentit Terrassa, entre Sant Quirze i Terrassa, i és la primera de les tres que hi ha programades: les altres dues són el tercer carril entre Sant Quirze i Sabadell, en sentit Barcelona, i la millora de les connexions entre Sabadell Sud i la B-30.

En el tram entre Sant Quirze i Terrassa, a l'altura d'una benzinera, hi ha una calçada lateral d'uns 950 metres de longitud i amb un carril en la major part del traçat. L'actuació que preveu fer la Generalitat és prolongar aquesta calçada uns 850 metres en direcció nord i uns 2.300 metres en sentit sud, fent un total de quatre quilòmetres, i dotar-la de dos carrils de circulació en la part compresa entre el polígon dels Bellots i Terrassa est.
 
El nou lateral unirà l'entrada de la ronda sud de Sabadell i l'enllaç de Terrassa est, i separarà així el trànsit que faci moviments d'entrada i sortida a la C-58 cap a Rubí, Les Fonts, els polígons industrials de la zona i Terrassa est, del que segueixi pel tronc de l'autopista cap a altres àmbits de Terrassa, o poblacions com Viladecavalls, Manresa o Berga. La prolongació d'aquesta calçada lateral cap al nord, comportarà la construcció d'un nou viaducte sobre la riera de les Arenes, d'uns 130 metres de longitud.

La C-58, que uneix el Vallès Occidental i Barcelona, dues de les comarques amb més població de Catalunya, registra, a l’entorn de Barcelona, més de 160.000 vehicles diaris de mitjana i, a l’altura de Terrassa centre, 54.000. Entre Barcelona i Sabadell, la calçada té tres carrils de circulació per sentit, i fins a Terrassa, dos. Aquest fet comporta problemes de capacitat i de funcionalitat en diversos punts de l’autopista que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha previst resoldre amb solucions tècniques diferents, segons cada cas.

Actualment, un cop passat l'enllaç de Sant Quirze del Vallès de la C-58 en sentit Terrassa, l'autopista passa de tres a dos carrils. A més, un dels carrils queda retingut per les entrades i sortides del següent enllaç, Terrassa est, i, així, queda un sol carril per les altres destinacions cap al nord i es produeixen retencions, especialment en hores punta.
 
A més, la Generalitat està treballant en els projectes per millorar la capacitat de dos trams més de la C-58, amb una inversió global prevista de 35 milions d'euros i la previsió d'iniciar les obres durant el 2017. Els altres dos punts on s'actuarà són el llargament reclamat tercer carril en sentit Barcelona entre Sant Quirze del Vallès i Sabadell, així com el tram entre els enllaços de Sabadell sud i de la B-30.
 

El plànol de les ampliacions previstes de la C-58 Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat