ERC-MES i la CUP demanen al bipartit que pengi l'estelada al balcó de l'Ajuntament

Reclamen un gest de solidaritat amb Venturós i contra la "judicialització de la política"

La Torre
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:54h
Els grups municipals de la CUP i d'ERC-MES han reclamat a l'equip de govern de Terrassa la retirada de la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament com a senyal de protesta contra la "judicialització de la política a Catalunya". Encara no han rebut cap resposta.

El portaveu d'ERC-MES, Isaac Albert, ha dit en solidaritat amb l'alcaldessa de la CUP de Berga, Montser Venturós:  "Que a ple segle XXI s'imputi penalment a càrrecs electes per penjar una bandera és un escàndol democràtic i una vulneració greu del dret a la llibertat d'expressió".

ERC-MES es desmarca de les crítiques a l'actuació dels Mossos d'Esquadra i crida "a la unitat de totes les forces i entitats independentistes i, en definitiva, a tota la ciutadania per mostrar un rebuig unànime a la repressió judicial i en defensa de la democràcia i la llibertat.
Una llibertat que l'equip de govern del nostre Ajuntament també hauria de poder i voler defensar amb un gest simbòlic però important: la retirada de la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament", han afirmat en un comunicat. El grup municipal d'ERC-MES ha penjat l'estelada a la finestra del seu despatx a l'Ajuntament.

Cal recordar que la CUP ha convocat una concentració de suport a Venturós aquesta tarda a dos quarts de set al raval de Montserrat. Entitats i partits com ERC, PDECat i l'ANC hi donen suport.