El CN Terrassa i la Unió Excursionista de Matadepera renoven el conveni de col·laboració

Els socis de l'entitat mataperenca poden fer ús del rocòdrom del Club Natació Terrassa

Rey i Lamana, durant la signatura del conveni.
Rey i Lamana, durant la signatura del conveni. | Albert Prieto
La Torre
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:52h
El Club Natació Terrassa i la Unió Excursionista de Matadepera (UEM) han renovat el conveni de col·laboració que van signar per primer cop l'any 2013. L'acord, pel qual els socis de l'entitat matadeperenca poden utilitzar el rocòdrom del club, estarà vigent fins l'agost del 2019. La vicepresidenta del CN Terrassa, Cristina Rey, i el president de la UE Matadepera, Marià Lamana, van signar el nou conveni.
  
En la seva intervenció, Rey va remarcar que la renovació d'aquest tipus d'acords "resulta sempre una notícia positiva, atès que és la reflex de la nostra voluntat de tendir ponts i establir sinergies amb altres entitats". La vicepresidenta del CN Terrassa va subratllar que el conveni "permet augmentar l'ús del rocòdrom, una instal·lació de característiques especials que no sovinteja en els clubs esportius", motiu pel qual "és positiu apropar-la i posar-la a disposició d'entitats com la Unió Excursionista de Matadepera". Rey ha afirmat que es tracta d'una iniciativa "que beneficia ambdues entitats i que suposa un exemple d'èxit per avançar en altres convenis de naturalesa semblant".

De la seva banda, Marià Lamana va agrair el gest "d'un gran club d'una gran ciutat amb una petita entitat d'un poble petit". Segons el seu president, per a la UE Matadepera suposa una "oportunitat" i "un estímul per als més de 200 socis, molts dels quals són muntanyencs i escaladors". Lamana va deixar la porta oberta a buscar més complicitats entre els dos clubs per tal d'aprofitar infraestructures i recursos humans d'uns i altres.
 
L'acord preveu un pagament mensual per part de l'entitat matadeperenca per l'ús del rocòdrom i contempla que els socis de la Unió puguin fer-se socis del Club Natació Terrassa sense pagar matrícula.
 
Una instal·lació inaugurada el 2005
 
El rocòdrom del CN Terrassa va ser inaugurat l'estiu del 2005 amb la celebració d'una prova de la Copa d'Espanya d'Escalada Esportiva. La instal·lació té 12 metres d'alçada i 12 metres d'amplada, cosa que suposa una superfície escalable de 200 metres quadrats, i compta amb un total de 1.000 preses.
 
La part inferior del rocòdrom està dissenyada pel seu ús com a zona de búlder fins als 3 metres d'alçada. De fet, podem distingir dues zones d'escalada, una d'iniciació, ideal per introduir-se en aquest esport o per donar cursos d'aprenentatge, i una d'entrenament, amb una paret que presenta una inclinació contínua.
 
En la seva construcció, es van fer servir plafons 3D Real Rock, de fibra de polièster, que han estat utilitzats en els millors rocòdroms del món. La seva exclusiva fabricació en mides especials incorpora grans volums i formes d'imitació fidel a la roca natural.