Tres tallers ensenyaran a les empreses de Terrassa a reduïr costos i impactes ambientals

L'Ajuntament organitza aquestes sessions sobre economia circular adreçades a les empreses i indústries del territori

La Torre
03 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:42h
L'Ajuntament de Terrassa, a través de la regidoria d'Indústria i Promoció del Sòl Industrial, organitza durant aquest mes de novembre tres tallers adreçats a les empreses que vulguin reduir costos aprofitant al màxim els recursos disponibles interactuant entre elles. 

Les accions s'emmarquen dins del Projecte estratègic d'economia circular i simbiosi industrial de Terrassa, que pretén fomentar la competitivitat de les empreses terrassenques promovent accions de col·laboració i de simbiosi industrial que impliquin un estalvi econòmic a la vegada que redueixin el seu impacte ambiental.

Segons el Tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Indústria i Ocupació, Miquel Sàmper, "amb aquestes accions, l'Ajuntament de Terrassa vol explorar les possibles sinergies que poden donar-se entre empreses que estan pròximes entre si i fer de nexe perquè es creïn oportunitats de negoci, de reducció de costos i d’augment dels beneficis o compres conjuntes per abaratir costos i, sobretot, major cohesió social i empresarial als polígons industrials.”

Hi ha tres tallers previstos. El primer, "Tancant cercles: com convertir un residu en un recurs" tindrà lloc el 15 de novembre a les 15.30 h a l'edifici de Foment de Terrassa. Es dirigeix a les empreses interessades en trobar solucions innovadores per a la gestió dels residus. S'explicaran les condicions tècniques i normatives per a l'aprofitament de residus i subproductes, així com per a la recollida i gestió compartida de residus.

El segon taller, el 22 de novembre al mateix lloc i hora, serà "Compra agregada de serveis energètics", i s'adreça a les empreses del municipi de Terrassa interessades en la compra agregada d'energia. S'informarà sobre els requisits i avantatges d'aquesta modalitat de compra i s'identificaran les empreses interessades en col·laborar-hi.

L'últim taller serà "Compartir recursos per estalviar costos", i tindrà lloc el 29 de novembre, també a les 15.30 h a l'edifici de Foment de Terrassa. Va adreçat a les empreses del municipi de Terrassa interessades en compartir recursos (espais i serveis) per estalviar costos. Durant el taller es presentaran diferents opcions per compartir espais d'emmagatzematge, aules de formació o laboratoris i serveis de vigilància, càtering, neteja o manteniment de les empreses. També s'iniciarà el procés de col·laboració entre les empreses assistents.

Les empreses que vulguin participar en aquests tallers gratuïts poden enviar un correu electrònic a promocio.industrial@terrassa.cat. Atesa la limitació de places, les inscripcions s'acceptaran per rigorós ordre de petició.