Una doble sessió del Cine-Club d'Amics de les Arts homenatja Gene Wilder

Es projectaran, dijous i divendres, "El jovencito Frankenstein" i "El expreso de Chicago" en record de l'actor i guionista, mort el passat mes d'agost

Gene Wilder, a El jovencito Frankenstein
Gene Wilder, a El jovencito Frankenstein
La Torre
03 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:28h
Aquests dijous 3 i divendres 4 de novembre, el Cine-Club d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals homenatja Gene Wilder, mort el passat 29 d'agost, amb un mini cicle que han anomenat "Gene Wilder In Memoriam".

Dijous 3, el Cine-Club projectarà El jovencito Frankestein, de Mel Brooks, amb Gene Wilder, Peter Boyle, Marty Feldman, Madeline Kahn, Cloris Leachman i Teri Garr. La projecció serà a la Sala Joaquim Vancells dels Amics de les Arts, a l'antic Cercle Egarenc, al carrer de Sant Pere. La sessió, en versió original subtitulada en castellà, serà a les deu de la nit, i l'entrada és lliure fins a omplir l'aforament.

Pel que fa a divendres 4, es projectarà El expreso de Chicago, d'Artur Hiller, també amb Gene Wilder, Jill Clayburg i Richard Pryor. Igual que la de dijous, la sessió serà a les deu de la nit a la mateixa sala Joaquim Vancells, i amb entrada lliure fins que s'ompli l'aforament.

Gene Wilder (1933-2016), actor i guionista, va tenir dues "parelles" cinematogràfiques amb les quals va assolir la majoria dels seus èxits, el director Mel Brooks i l'actor Richard Pryor. De l'etapa amb Mel Brooks brilla El jovencito Frankenstein, genial paròdia de la novel.la de Mary Shelley, per la que Wilder va ser nominat a l'Oscar al millor guió. La pel·lícula també va guanyar els premis Hugo i Nebula i cinc guardons de l'Acadèmia de Pel.lícules de Ciència-Ficció i Fantasia. Des de 2003 forma part del catàleg d'obres d'art a preservar per la posteritat.

Amb Richard Pryor hi va col.laborar per primera vegada l'any 1976 en el thriller còmic El expreso de Chicago, pel qual fou candidat al Globus d'Or al millor actor. El director de la pel·lícula, Arthur Hiller, també ha mort aquest estiu, amb pocs dies de diferència amb Gene Wilder. El film compta amb guió de Colin Higgins i va ser candidat a l'Oscar en la categoria de millor so.

Les properes sessions del Cine-Club seran, al desembre una projecció de La puerta del cielo, de Michael Cimino, i la de To be or not to be d'Ernst Lubitsch.