Terrassa s'omple aquest novembre de carn de caça i de bolets amb les jornades gastronòmiques

25 establiments de restauració participen en la iniciativa, que inclourà propostes entre 9 i 40 euros per arribar a tots els públics | Dissabte 5 la Fira del Bolet omplirà els carrers del voltant del Mercat del Triomf

Les Jornades Gastronòmiques de Caça i Bolets inclouen propostes variades i innovadores
Les Jornades Gastronòmiques de Caça i Bolets inclouen propostes variades i innovadores | Joaquim Albalate
02 de novembre del 2016
Actualitzat a les 21:17h
Vint-i-cinc restaurants amb menús especials i variats, una fira gastronòmica que és referència turística, activitats als mercats i, sobretot, molts bolets i molta carn de caça. Són els ingredients de la 19a edició de les Jornades Gastronòmiques de la Caça i el Bolet, que se celebren entre aquest divendres 4 i el diumenge 27 de novembre.

En un acte a la Casa Alegre de Sagrera, el Gremi d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, l'Ajuntament de Terrassa i l'Eix Comercial de Sant Pere han presentat aquesta iniciativa, que inclou des de mitjos menús fins a menús degustació, entre els 9 i els 40 euros, i que pretén aproximar la cultura gastronòmica a tots els públics.

El regidor de Cultura de Terrassa, Jordi Flores, ha destacat que aquest és un programa "d'estímul econòmic", que s'aconseguirà amb productes autòctons, de proximitat, i de qualitat, i ha destacat la qualitat i la innovació dels restauradors participants.

La principal novetat respecte d'altres anys és la Tardor de Caça i Bolets als Mercats, dins de la campanya Terrassa Gastronòmica. Una de les activitats que es proposen és la incorporació d'ingredients terrassencs com són la col brotonera, la col paperina o la botifarra terregada a la clàssica recepta del trinxat.

A més, Flores ha destacat que és un "projecte transversal", que implica, a més d'hostalers i comerciants, el servei de turisme de l'Ajuntament i els hotels de la ciutat, que fan preus especials per als caps de setmana durant les jornades.
 

El regidor Jordi Flores, Jaume Talló, de l'Eix Comercial de Sant Pere, i Lluís Ristol, del Gremi d'Hostaleria Foto: Joaquim Albalate

Des del Gremi d'Hostaleria de Terrassa, Lluís Ristol ha destacat, sobretot, "la qualitat i l'esforç" dels restaurants, així com la varietat de menús, que "així com l'any passat semblava que s'haguessin posat tots d'acord", aquest any hi ha moltes propostes originals. Tot i que ha admès que és any de pocs bolets, "encara que vinguin de fora, en tindrem".

D'altra banda, Jaume Talló, de l'Eix Comercial de Sant Pere, ha presentat la novena edició de la Fira del Bolet, una fira que va néixer "per potenciar l'eix comercial del barri" i que ara gaudeix de reconeixement dins i fora de la ciutat. "Cada any va a més i esperem que la tendència segueixi", ha dit Talló. La Fira del Bolet serà aquest dissabte, 5 de novembre, de nou del matí a vuit del vespre, a tota la zona del voltant del Mercat del Triomf de Terrassa.

A més de la venda de bolets arribats de tota Catalunya, també hi haurà presència dels comerciants de Sant Pere, així com tastets, degustacions, actuacions musicals i tallers infantils, entre d'altres. També destaca l'aula micològica, amb l'expert en bolets Dani Siscart, que permetrà que tothom pugui aprendre i expressar els seus dubtes sobre els bolets.